Lassi Lehtinen nautti, kun pääsi jälleen voittolaukauskisaan mittaamaan kenen kantti kestää: "Kyse on siitä, kumpi antaa ensin periksi”

TPS pakotti liigakärjen voittolaukauksiin sen kotiareenalla.

| Päivitetty

Lukko on joutunut ylitöihin jääkiekkoliigassa tällä kaudella vasta kolmesti, mutta kaikki jatkoajalle edenneet pelit on pelattu helmikuussa. Kahdesti ratkaisuun ei ole riittänyt edes jatkoaika, vaan voittaja on pitänyt selvitellä voittolaukauskilpailussa.Molemmilla kerroilla Lukon maalia on vartioinut Lassi Lehtinen. Perjantaina hän sinetöi maalinsa täydellisesti TPS:n yritysten edessä, ja Lukko pääsi juhlimaan voittoa lukemin 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 1–0).

– Se on ihan mukava tapa ratkaista ottelu. Siinä on maalivahti vastaan maalivahti ja maalivahti vastaan pelaaja, Lehtinen luonnehti.

– Kyllä mä tykkään. Siinä vähän mitataan, kenen kantti kestää.

Lehtinen saattoi pelin jälkeen katsoa hyvillä mielin peiliin. Hänen kanttinsa kesti kaikkien TPS:n kuuden laukojan edessä. TPS:n venäläisvahti Aleksander Karejev erehtyi kerran, mutta se riitti. Pavol Skalicky laittoi kiekon verkkoon ja antoi Lukolle toisenkin sarjapisteen.

– Seurasin sen ihan hyvin. Tarkka sijoitus tolpan kautta, Lehtinen kuvaili.

Ensimmäistä kertaa Lukko joutui tällä kaudella voittolaukauskilpailuun kuun alkupuolella Kouvolassa. Tuolloin tarvittiin peräti 13 paria ennen kuin KooKoo voitiin julistaa voittajaksi. Miten maalivahti kokee tilanteen, kun ratkaisu venyy ja venyy?

– Kun ei itse pysty maalia tekemään, niin siinä yrittää vain keskittyä, Lehtinen vastasi.

– Molemmille veskareille se on sama. Kyse on siitä, kumpi antaa ensin periksi.

Nollaputken huomio alkoi jo ahdistaa

Lehtinen ei tällä kaudella juuri ole antanut periksi, on kyse sitten ollut varsinaisen peliajan kamppailusta tai voittolaukauskisan yksittäisistä suorituksista. Toisen polven raumalaismaalivahti on kaikkien maalivahtitilastojen ykkönen. Hän on pysäyttänyt kiekot 94,78 prosentin tarkkuudella, päästänyt verkkoonsa 1,20 maalia peliä kohti ja voittanut 72,73 prosenttia pelaamistaan otteluista.

Lehtinen nousi tammikuun alussa otsikoihin, kun hänen taakseen ei näyttänyt menevän kiekkoja mitenkään. Mies pelasi nollapelin toisensa perään ja lähestyi jo SM-liigan ennätystä ilman takaiskuja pelatuissa minuuteissa. Kärppien Justus Annunen sai lopulta ennätyksensä pitää, mutta Lehtinen kiilasi itsensä kaikkien aikojen tilastossa kakkoseksi.

– Se oli harvinainen putki. Silloin sattui kaikki osumaan kohdalleen, Lehtinen arvioi.

– Silloin oli kuitenkin jopa ahdistavaa, kun kaikki puhuivat siitä nollaputkesta. Nyt on siinä mielessä ollut rennompi olo, vaikka ei pelaaminen mitenkään helpompaa ole ollutkaan.

Kun putki katkesi, Lehtinen on tasaisesti päästänyt taakseen yhden maalin. Helmikuuhun mahtuu kaksi kauneusvirhettä, sillä Jukurit löi Lehtisen maaliin kaksi ja Tappara kolme kiekkoa.

– Nyt on palattu normaaliin. Ei ole tullut nollapelejä niin helposti, mutta peli on tuntunut silti ihan hyvältä. Ei se ole miksikään muuttunut, Lehtinen luonnehti.

Pressillä koossa jo 13 maalia

Perjantaina oli jälleen yhden päästetyn maalin ilta. Sen tempaisi toisen erän alussa Johan Ivarsson kääntölaukauksella.Josh Kestner tosin sai kiekon Lukon maaliin jo avauserässä, mutta osuma hylättiin, kun kotijoukkue haastoi tilanteen.

– Mun mielestäni ensimmäinen erä oli meiltä ihan hyvää peliä, mutta toisessa erässä peli vähän lipsui meiltä. TPS pääsi vyörymään, Lehtinen kertasi.

Avauserässä Lukko pystyi tekemään ainoan pelitilannemaalinsa. Sen viimeisteli ylivoimalla ruotsalaispuolustaja Robin Press, joka kasvatti kauden maalimääränsä 13:een.

– Toinen erä oli meiltä huono. Emme olleet tarpeeksi nöyriä, ja sen vuoksi TPS pääsi pelin päälle ja tasoihin, Lukon valmennusvastuuta kantava Erik Hämäläinen kommentoi.

– Kolmas erä oli meiltä taas hyvä, mutta niin oli TPS:ltäkin. Me olimme tänään voittolaukauskisassa se onnekkaampi ja saimme kaksi pistettä. Olemme siihen tyytyväisiä.

Pelissä parannettavaa, mutta pisteitä putoilee

Totuuden nimissä ei olisi ollut edes mikään ihme, vaikka Lukko olisi jäänyt kokonaan ilman pisteitä. Sarjakolmonen TPS oli kokonaisuudessaan kaukalon tapahtumissa edellä, ja jo yksikin oli voitettu. Niin vain Lukko repi taas eroa seuraaviin kärkitaistelussa, vaikka joukkueen peli ei uomissaan olekaan.

– Kyllä meillä parannettavaa tässä pelissä on, mutta kaikki tulevat aika hyvin valmistautuneina meitä vastaan, Lehtinen huomautti.

– Kaikki tulevat nyt kovaa meitä vastaan. Meidän täytyy olla ihan satasella valmiina.