Lukko palkkasi MM-kisoissa nähdyn kokeneen norjalaishyökkääjän - "Täydentää keskikaistan"

Michael Haga kamppailemassa Suomea vastaan MM-kisoissa. Kuva: AOP-EPA-EFE/TOMS KALNINS

Lukko on tehnyt kahden vuoden sopimuksen norjalaisen Michael Hagan, 29, kanssa. MM-kisoissa nähty hyökkääjä siirtyy Ruotsin pääsarjasta.

Hagalla on takana huono kausi Djurgårdenissa (39 ottelua, 4+2 pistettä). Seitsemän Ruotsin kauden jälkeen miehen tie jatkuu Suomen puolelle.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo Hagan täydentävän Lukon vahvan keskikaistan. Muut sentterit ovat Lukkoon palaava maailmanmestari Arttu Ilomäki, Raumalla jatkava suomenmestari Julius Mattila ja HPK:sta tuleva Harri Kainulainen. Sahlstedt lisää listalle vielä nuorten suomenmestari Sami Päivärinnan.

- Vaikka Haga onkin jostain syystä pelannut laituria MM-kisoissa, on hän kuitenkin parhaimmillaan sentterinä ja sentteriksi hänet on tänne hankittu. Pelasi pari erinomaista kautta 2018–2020 ja jos pystyy täälläkin pelaamaan samanlaista kiekkoa, tiedämme, että tulosta tulee varmasti, Sahlstedt sanoo Lukon tiedotteessa.

Mainituilla kausilla Haga teki 102 runkosarjan ottelussa 24+34 pistettä Ruotsin liigassa.

- Haga on näyttävä pelaaja, hyvä luistelija ja taitava käsistään. Hän omaa hyvän pelisilmän ja pystyy pyörittämään tehokkaasti ylivoimaa. Meillä on vahva usko, että hän on voittava pelaaja meille, summaa Sahlstedt.