Lukko paukutteli murskaluvut taululle

Lukko ja Tappara vaihtoivat paitsi pelipaikkakuntaa, myös asetelmia. Tällä kertaa oli raumalaisten vuoro lyödä selvät numerot taululle, sillä sinikeltaiset olivat parempia peräti 5-0 (3-0, 1-0, 1-0).

- Tämä oli ottelu, johon tultiin eilisen pelin jalalla ja mielellä. Olihan se äärimmäisen tärkeää, että me tähän pystyimme, Lukon valmentaja Risto Dufva totesi.

Juho Tommila istui perjantaina seiskapakkina, mutta Sheldon Brookbankin pelikiellon takia hän pääsi nyt irti. Kevään lapsena itseään aiemmin mainostanut Tommila ei nöyristellyt, vaan taiteili Lukon avausmaalin jo pelin toisella minuutilla.

Lukko joutui puolustamaan johtoasemaansa alivoimalla, mutta kesti tamperelaisten yritykset. Jälkimmäisellä puoliskolla oli raumalaisten vuoro laittaa tuulemaan.

Ensin Turo Asplund sohi sisään Rony Ahosen ylärimalaukauksen paluukiekon, ja vähän myöhemmin Filip Riska kiskaisi turboahdetun lämärin Tomi Karhusen selän taakse.

Lukon aloitus oli suorastaan shokeeraava.

- Emmehän me eilisisessä pelissä jaloissa olleet, mutta jotenkin emme kerinneet ladata liikkuvia taakse, Dufva mietti.

- Jokin meidän omassa tunnelmassamme oli pielessä. Tänään jännitys ja lataus saatiin tekemiseen. Se kai se oli, nyt ei enää jännitetty.

Käytännössä viimeisen niitin Tapparan pyristelyille iski Teemu Nurmi toisen erän lopulla ylivoimalla. Nurmi haastoi Riskan kilpailuun illan komeimmasta lämäristä, sillä kiekko pamahti voimalla aivan maalin takaylänurkkaan.

Loppunumerot sinetöi Turo Asplund, jonka hierojakaksikko Tomi Pihkoluoma-Mikko Valto nimesi ennen puolivälieriä Lukon jokerikortiksi. Asplundin tehot olivat 2+0, Riskan 1+1, Toni Koiviston 0+3 ja Jesse Virtasen 0+2.

- Henkimaailman juttuja nämä monesti ovat. Joukkueet ovat niin laadukkaita, että ei sen tarvitse iso napsu olla, kun peli kääntyy. Lukko oli rehellisesti tänään parempi, Tapparan valmentaja Jussi Tapola summasi.