Lukko pestasi Viron maajoukkuehyökkääjä Robert Arrakin

Robert Arrak on pelannut monella kaudella Viron maajoukkueessa. Kuva: Samppa Toivonen / All Over Press

Lukko on solminut 1+2-vuotisen sopimuksen Viron maajoukkuehyökkääjä Robert Arrakin kanssa. Alkavalla kaudella Arrak pelaa lähtökohtaisesti Lukon A:ssa.

Kyseessä on 21-vuotias pelaaja, joka pääsee yli-ikäisyyssäännön turvin vielä junioripeleihin.

Urheilujohtaja Kalle Sahlstedt ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, etteikö sentterille voisi olla jossain vaiheessa käyttöä edustusjoukkueessakin.

- Kärkipelaajaksi U20-joukkueeseen hänet kuitenkin hankittiin. Arrak on all-around-tyyppinen pelaaja, jolla kokoa ja näköä piisaa, mutta on myös onnistunut pisteitä tekemään urallaan kohtuu hyvin. Mielenkiintoinen nuori pelaaja seurattavaksi, hän kertoo tiedotteessa.

Arrak on tuttu nimi suomalaisilta jäiltä, sillä on hän pelannut juniorikiekkoa Bluesissa A-junioreihin asti. Bluesista hän jatkoi kesken kauden 2016–17 USHL:ään Cedar Rapids RoughRidersiin.

Seuraavaksi kaudeksi Arrak palasi Suomeen ja pelasi kahdella kaudella Jokerien ja Sportin A-junioreissa, Sportin liigajoukkueessa sekä Mestistä Kiekko-Vantaassa ja Hermeksessä.

Viime kaudella Arrak pelasi Alppiliigaa itävaltalaisessa RB Hockey Juniorsissa. Hän pelasi 43 peliä tehoin 21+22=43 ja oli joukkueensa paras pistemies.