Lukko puhuu Daniel Audettesta heti huippuvahvistuksena – "Jopa hieman yllätyin, että saimme hänet"

Daniel Audette on pelannut harjoituspelejä Montreal Canadiensin paidassa. Kuva: Vincent Ethier / All Over Press

Lukko on solminut vuoden pelaajasopimuksen keskushyökkääjä Daniel Audetten kanssa. Audette, 24, siirtyy Lukkoon AHL:n Springfield Thunderbirdsin paidasta.

– Meille tulee erittäin taitava pelaaja. Danielia voisi kuvailla klassiseksi peliätekeväksi sentteriksi, joka tykkää olla paljon kiekossa. Pelisilmä on mun mielestäni aivan huipputasoa. Näkee kentän hyvin ja osaa syöttää, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kuvailee tiedotteessa.

Sahlstedt puhuu huippuvahvistuksesta. Audette on Montreal Canadiensin viidennen kierroksen NHL-varaus, joka on toistaiseksi pelannut ammattilaiskiekkoa vain AHL:ssä.

Miehellä on takanaan neljä täyttä kautta St. John's IceCapsin, Laval Rocketsin ja Springfield Thunderbirdsin väreissä. Yhteensä hän on kerännyt 264 AHL-ottelussa tehot 50+86=136. Päättyneellä kaudella hän oli joukkueensa ykkössentteri ja toiseksi paras pistemies.

– Taitoelementti näkee aivan kaikessa hänen tekemisessään. Pirun taitava luistimilla, nopea ja taitava käsistään. Lisäksi hyvä erikoistilannepelaaja. Tässä on kaikki ne elementit mistä tykkään kun keskushyökkääjää lähdetään hakemaan, Sahlstedt listaa.

–  Mä olen todella tyytyväinen, että Audette löydettiin ja hän meille halusi tulla. Jopa hieman yllätyin, että saimme hänet. Ensimmäisen kerran kun otin yhteyttä, jäi olo, että voiko tällainen pelaaja meille tulla.