Lukko pysyy maaottelutauon ajan poissa joukkueharjoituksista - Virta alkanut arvostaa entistä enemmän pelaajien ylämuskelia

Lukon päävalmentaja Pekka Virta haluaa antaa pelaajien tuulettaa pääkoppaansa liigan maaottelutauon aikana. Kuva: Juha Sinisalo

Lukon päävalmentaja Pekka Virran tapa on ollut jo pitkään antaa marraskuun maaottelutauolla pelaajien harjoitella omatoimisesti.

Päällimmäinen ajatus on antaa pelaajien tuulettaa pääkoppaansa, joka on välillä kovilla pitkän ja raskaan kauden aikana.

– Mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä enemmän on alkanut arvostaa pelaajien ylämuskelia, Virta heittää.

Hän ei tarkoita hauista tai rintalihaksia, vaan ”aataminomenan yläpuolella olevia lihaksia”.

Virta luottaa, että ammattipelaajat hoitavat kyllä harjoittelun, vaikka valmentaja ei olisikaan vahtimassa. Päinvastoin, osa pelaajista on pyytänyt kakkosvalmentaja Erik Hämäläistä vetämään jäätreenejä.

– Korostan, etten usko, enkä ole törmännyt tapauksiin, jossa harjoittelua ei olisi tehty. Mutta jos näin kävisi, niin sehän olisi myös hyvä viesti meille, että Lukko ei tarvitse sellaisia pelaajia.

Pelaajat saavat maaottelutauolla mahdollisuuden esimerkiksi piipahtaa kotikonnuillaan ympäri Suomea.

– Omatoimisen jakson ohjelma painottuu paljon voiman ja aerobisen harjoittelun puolelle. Ei meidän tarvitse tulla tänne aamulla pienryhmissä kyykkimään tai lenkkeilemään, Virta sanoo.

Lisää aiheesta

Kausiennakko: Pekka Virta etsii aitoutta ja avaa joukkueurheilun ydintä – "Kaikki feikki on paskaa"