Lukko Suomen tehokkain seura

Jääkiekkoa tarkasti seuraava lukijamme kiitteli keskiviikon Uuden Rauman jutusta, jossa kerrottiin Rauman Lukon olleen päättyneellä kaudella Suomen toiseksi paras kiekkoseura.

Lukko sijoittui toiseksi Aaro Kivilinna -kilpailussa, jossa jaetaan pisteitä menestyksestä miesten, naisten ja juniorien SM-sarjoissa.

– Lukon menestys oli hieno viime vuonna. Rauma on Suomen kriittisin kaupunki ja naurattaa kun esimerkiksi junnutoimintaa arvostellaan menestymättömyydestä, kirjoittaa lukija.

Hän jatkaa, että keskeisin menestyksen ajuri etenkin junioreissa on väestömäärä, jossa seura toimii.

– Espoossa Bluesilla on per ikäluokka helposti 300-400 junioripelaajaa, joten on selvää että potentiaali mistä C-, B- ja A-junnujoukkeita muodostetaan on moninkertainen Raumaan verrattuna. Liigajoukkueen saa rahalla, mutta junnuissa vain laadukas valmennus ja olosuhteet tuovat menestyksen.

Lukija oli, kaupallisen puolen kaveri kun on, pyöräyttänyt Excel-taulukon, jossa seurojen Kivilinna-kisassa keräämät pisteet on suhteutettu kaupungin väestömäärään. Tampereen asukasmäärä oli jaettu kahdelle ja pääkaupunkiseudun kolmelle.

Näin laskettuna Lukko oli Suomen ylivoimaisesti tehokkain jääkiekkoseura.

– Lukko tarvitsi vain 1600 asukasta saavuttaakseen yhden pisteen. HPK oli toiseksi tehokkain, noin 2800 asukasta per piste ja Ässät hyvä kolmonen.

Sen jälkeen tulivat Tappara, Ilves, JYP, Kärpät, Blues, TPS, Jokerit ja HIFK. KalPa, Pelicans ja SaiPa jäivät hännille.