Lukko taisteli puolivälieräpaikan Oulussa

Justin Azevedon johtama ykkösketju laidoillaan Josef Straka ja Teemu Nurmi, Petri Vehasen huipputorjunnat ja Matt Generousin elämänsä maali. Siinä resepti, jolla Lukko haki villi kortti -sarjan ratkaisevassa kolmannessa ottelussa vierasvoiton ja puolivälieräpaikan Oulusta.

Lukko oli ajoittain helisemässä Kärppien myllytyksessä, mutta lopulta Matt Generousin rannelaukaus siniviivalta hiljensi Raksilan jatkoajalla ajassa 70.58.

- Mielestäni tässä sarjassa puolustuspelimme oli hyvää. Joukkue teki hyvin töitä, 44 torjunnalla Lukon yhdeksi sankariksi noussut Petri Vehanen totesi.

Hän jakoi kiitosta Justin Azevedon ykkösketjulle, joka tehtaili Kärppiä vastaan joukkueensa molemmat maalit varsinaisella peliajalla ja oli muutenkin alati vaarallinen.

- Se on huikea ketju. Yksi Lukon kaikkien aikojen parhaita. Tai ainakin parhaita, kun minä olen Lukossa pelannut, Vehanen suitsutti.

Lukko haastaa seuraavaksi puolivälierissä runkosarjavoittaja Jokerit. Päävalmentaja Risto Dufvan mukaan Lukko on selkeä altavastaaaja, kuten Kärppiäkin vastaan.

- Mutta me emme saa tyytyä siihen altavastaajan asemaan. Meidän on jokaisen henkilökohtaisesti tehtävä päätös, että voimme voittaa sen sarjan, Dufva sanoi.