Lukko taisteli vajaamiehisenä Vaasan-turnauksen kolmoseksi

Lukko nappasi kovan Vaasan-turnauksen päätteeksi makean voiton isäntäjoukkue Sportista maalein 4-1.

Lukon maaleista vastasivat Toni Koivisto, Justin Danforth, Linus Nyman sekä tyhjään maaliin viimeisen tehnyt Arttu Ilomäki.

– Pelasimme olosuhteisiin nähden tosi hyvin. Pelasimme käytännössä kolmella ketjulla pelin läpi, kun kaksi pelaajaa putosi heti alussa.

– Muut taistelivat pelin todella hienosti. Tämä oli joukkuekemian ja ryhmäytymisen kannalta todella iso askel eteenpäin, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kehui.

Hänen mukaansa voitot harjoituskaudella ovat aina hienoja asioita, mutta kauteen valmistautumisessa maali on aina paljon isoimmissa asioissa kuin yksittäisen pelin tuloksissa.

– Ensinnäkin tämä oli yhtenäisin Lukko tällä kaudella. Tästä on hyvä jatkaa.

– Toisekseen nuoret kuten Ville Heinola näyttivät taas, että he eivät ole tulossa vain roikkumaan mukana vaan ihan pelaamaan näitä miesten pelejä. Samoin teki Mikko Petman sekä pikahälytyksellä mukaan kutsuttu Jesse Ruotsi. Ja onnistujia oli paljon muitakin, Virta kehui.

Lukon kokoonpanosta pelin jätti kesken Heikki Liedes ja Jere Friberg. He tekivät seuraa Ville Petmanille pelaajissa, jotka aloittavat maanantaina viikon Lukon sairaustuvan puolelta. Mahdollisista poissaolojen pituuksista ilmoitetaan Virran mukaan myöhemmin.

Aikaisemmin kyseiselle osastolle ovat ilmoittautuneet Ville Vahalahti, Lauri Tukonen ja Simo-Pekka Riikola. Kukin vielä pitkään sivussa.

Vaikka pelaajia putosi riveistä, ei Virta halunnut himmata Vaasassa suunnitelmastaan yhtään.

– Se oli ihan tietoinen valinta, että teimme molempina päivinä kovat harjoituksetkin. Olen älyöttämän ylpeä jätkistä, miten he tämän suorittivat. Ensi viikko on sitten kevyempi, ja teemme silloin testejä, Virta avasi.

Vaasan-turnauksen voiton vei Ässät, Björklöven oli toinen, Lukko kolmas ja Sport jätettiin viimeiseksi.