Lukko taisteli väkisin pisteille

Raumam boja antoivat lukkolegendaMölli Keinoselle kaulaliinan

Lukko nousi päätöserässä väkisin kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta voittolaukauskisassa ohi, kun Ville Vahalahti onnistui ainoana tekemään maalin. Vahalahti uitti limpun tylysti Rasmus Rinteen längistä sisään ja huudatti raumalaisyleisöä.

Peli alkoi raumalaisittain todella vahvasti. Avauserän alkupuoliskon kiekko pysyi taukoamatta Ässien puolustusalueella ja Lukko sai luotua todella pitkiä pyörityksiä. Maaliin asti sinikeltaiset eivät kiekkoa kuitenkaan saaneet, vaan avausmaalin teki raumalaisille tuttu Aleksi Saarela. Saarelan maalin jälkeen pelin suunta kääntyi ja Ässät pääsi paremmin peliin mukaan.

- Alku meni meiltä hyvin, mutta Ässien ensimmäinen laukaus meni maaliin ja se järkytti meidän mieltä. Täytyy kiittää meidän kärkeä tänään, joka vei meidät tänään voittoon ja valoon, filosofoi Risto Dufva.

Toinen erä oli Lukolta todella huono. Hyökkäyspelin rakentelu tuotti suurta tuskaa ja puolustuskin oli ajoittain vaikeuksissa. Ainoastaan alivoima toimi mallikkaasti. Lukko selvisi kuitenkin huonosta jaksosta melkein kuivin jaloin, sillä ainoa takaisku tuli vain 37 sekuntia ennen summeria.

Päätöserässä Ässät sortui typeriin jäähyihin, joista Lukko lopulta rankaisi. Ässät oli jo alivoimalla, mutta Ville Uusitalon aivopieru vetää poikittaisella Ville Nieminen kumoon antoi Lukolle mahdollisuuden pelata kahden miehen ylivoimaa. Heti Uusitalon rangaistuksen päätyttyä Janne Niskalan rautainen laukaus kumahti verkon perukoille.

Erän loppupuolella Juha Kiilholma nakkasi kiekon vaarattomassa tilanteessa pleksien yli ja joutui kärsimään boksiin tekosiaan. Tällä kertaa isona rankaisijana toimi Teemu Nurmi, jonka onetimer humahti varmasti Juuso Riksmanin selän taakse.

- Tyhmistä jäähyistä istuttiin boksissa ja jossain vaiheessa Lukon tasoinen joukkue niistä rankaisee, niin kuin tekikin. Varsinkin kokeneemman kaartin toilailut maksoivat meille liikaa, soimi Pekka Rautakallio varsinkin Uusitaloa ja Kiilholmaa.

Lukolla alkoi maaottelutauko liigan osalta, mutta CHL jatkuu ensi tiistaina Turussa.

Illan porilaiset

Lukon tullessa tasoihin päätöserän lopussa, lähti muutama porilainen jo kotia kohti. Aika pieni luotto taitaa olla joukkueeseen, jos tasatilanteessa pitää poistua. Mutta tämä ei sinänsä mitään uutta ollut, vaan erittäin tuttu luonnonilmiö Porissa.

Illan palkittu

Jerry Ahtola sai muistolaatan 400:n pelatun ottelun kunniaksi. 400 matsia tuli täyteen Turussa keskiviikkona.

Illan yleisö

Tällä kertaa ei liene valittamista yleisömäärästä. 4524 silmäparia oli paikalla todistamassa Lukon rankkarivoittoa. Vaikka tupa ei aivan täysi ollutkaan, niin kuitenkin tämän kauden paras lukema.

Lukon tähdet

*** Ville Vahalahti

** Janne Niskala

* Aaron Gagnon

Maalit:

0-1 Aleksi Saarela (Esa Lindell, Henri Heino)

0-2 Mika Niemi (Sami Lähteenmäki)

1-2 Janne Niskala ( Aaron Gagnon, Mikko Kousa)

2-2 Teemu Nurmi YV (Kousa, Ville Vahalahti)

3-2 Vahalahti VL