Lukko tasoitti otteluvoitot. Azevedolle kypärätemppu!

Lukko nappasi riemukkaan kotivoiton lukemin 5-2 ja tasoitti otteluvoitot 1-1:een. Jokerit ei saanut parastaan irti ja Lukko puolusti todella mallikkaasti. Kun tähän päälle lisätään se tosiasia, että Azevedo kiskaisi tauluun tehot 3+1, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

- Onnistuttiin viimeistelyssä, mutta jotenkin joukkueessa oli muutenkin rauha aamusta asti. Sen aisti hyvin. Ansaittiin voitto, ei sen väliä tuleeko se yhden tai kolmen maalin erolla. Kiinnitykset lasketaan, tiivisti Risto Dufva.

Avauserä eteni tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja isompia virheitä vältellen. Lukko onnistui maalin teossa ensin, kun Justin Azevedon hieman kauempaa tullut veto yllätti maskissa olleen Eero Kilpeläisen täydellisesti. Jokerit onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin erän lopussa, kun Milan Jurcina siirsi kiekon oman pään aloitusvoiton jälkeen suoraan maalin eteen ja Semir Ben-Amor pääsi irtokiekkoon.

Toinen erä oli Lukolta parasta kiekkoa pitkään aikaan. Lukko laittoi kiekon erän aikan kahdesti Kilpeläisen selän taakse. Ensin Teemu Nurmi niputti upealla tavalla kaksi jokeria samaan kasaan ja laittoi kiekon längistä sisään. Azevedo teki illan toisen osumansa, kun Lukko pelasi kahden miehen ylivoimaa. Toinen jäähy ehti juuri samalla sekunnilla loppua, mutta se ei estänyt Azea kiskaisemasta kiekkoa pussiin suoraan Lauri Tukosen maailmanluokan passista.

Päätöserän alkupuolella Lukko joutui alivoimalle, mutta ennakko-odotuksista poiketen maalinteossa onnistui kotijoukkue. Azevedo katkaisi hienosti syötön viivalla ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Hieno kuti ja hattu päähän.

Jokerit sai vielä maalin aikaan erän puolivälissä, mutta kiri jäi puolitiehen. Pari minuuttia ennen loppua Janne Keränen ohjasi vielä kertaalleen kiekon vierasjoukkueen rysään ja katkaisi Jokereiden viimeisetkin mahdollisuudet kiriin.

- Lukko oli tänään energinen kotijoukkue ja viimeisteli kovalla prosentilla. Saatiin kirin tynkää aikaiseksi, mutta se katkesi jäähyyn. Tämä oli hyvä muistutus meille työnteosta. Lauantaina jatketaan, kertasi Jokerien luotsi Tomi Lämsä ottelua.

Sarja on nyt tasan ja tästä on oikein hyvä lähteä lauantaina Helsinkiin. Jokerit sai myrskyvaroituksen, eikä takuulla lähde takki auki seuraavaan peliin.

Illan ennustus, SM-Liigan tulospalvelu

Kolmannen erän alkupuolella Lukon saadessa jäähyn, SM-Liigan tulospalvelussa luki Justin Azevedon tekemä 4-1 maali. Tästä kului aikaa noin minuutti, kun Azevedo karkasi alivoimalla maalin tekoon. Melkoisia velhoja ovat tulospalvelun ylläpitäjät.

Maalit:

1-0 Justin Azevedo (Jerry Ahtola)

1-1 Semir Ben-Amor

2-1 Teemu Nurmi (Azevedo)

3-1 Azevedo YV (Lauri Tukonen, Harri Tikkanen)

4-1 Azevedo AV

4-2 Ilari Filppula (Teemu Eronen, Nichlas Hardt)

5-2 Janne Keränen (Tikkanen, Ahtola)