Lukko teki historiaa! – runkosarjavoitto sai sinettinsä dramaattisella tavalla: "Arvostan tätä todella paljon"

Rauman Lukko on varmistanut jääkiekon Liigan runkosarjan voiton ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan.

| Päivitetty

Rauman Lukko varmisti torstaina seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjavoiton jääkiekkoliigassa. Lukon kärkisija varmistui, kun joukkue kukisti kotikentällään Ilveksen 4–3. Raumalaisten kolme pistettä tiesi sitä, että toisena oleva HIFK ei voi enää nousta Lukon ohi.

Ottelu oli värikäs. Johtoasema vaihtui jokaisessa erässä. Eetu Koivistoinen toi Lukon päätöserässä tasoihin alivoimalla ja vei raumalaiset ylivoimalla 3–2-johtoon. Ilveksen Joni Ikonen toi vielä Ilveksen tasoihin, mutta Lukon tähtipuolustaja Robin Pressin rangaistuslaukausmaali takasi raumalaisille täydet pisteet.

– Tiukka ottelu, kuten tuloskin kertoo. Ekassa erässä hallittiin hyvin kiekkoa, mutta ei päästy testamaan kauheasti maalivahtia. Toisen erän alku oli todella hyvä, mutta jos et viidellä kolmea vastaan ylivoimalla saa maalia, niin kaveri saa siitä momentumia. Homma sekosi hetkeksi, mutta olen todella ylpeä joukkueesta miten nousimme siitä ja taistelimme alivoimalla. Upea rankkari vielä siihen loppuun, niin ai että, Koivistoinen kertasi C Moren haastattelussa.

Lukossa kuudetta kautta pelaava Koivistoinen sanoi sanoi arvottavansa runkosarjavoiton saavutuksena korkealle.

– Arvostan tätä todella paljon. Olen ollut pitkään täällä. Ekana täytenä kautena jäimme kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle, mutta olemme kasvaneet joka vuosi. Tämä oli hieno välitavoite tähän paikkaan.

Runkosarjatittelistä ei ole keskushyökkääjän mukaan kuitenkaan juuri puhuttu raumalaisten pukukopissa, varsinkaan päävalmentaja Pekka Virran paluun jälkeen.

– Runkosarjavoitosta ei ole puhuttu oikeastaan yhtään. Nyt kun on saatu "Peksi" takaisin, niin on puhuttu paljon, että laitetaan peli takaisin siihen kuntoon, mitä se oli syksyllä. Että päästään kiinni takaisin siihen samaan raikkaaseen hyökkäyspelaamiseen, Koivistoinen kertoi.

Raikkaaseen hyökkäyspelaamiseen pääsi kiinni Koivistoinenkin, joka oli jäänyt seitsemässä edellisessä ottelussa ilman maaleja.

– Kyllä se hyvältä tuntui taas tehdä maali. Maalit tulevat yleensä sen kautta, miten pelaat. Jos pelaat hyvin, tulee paikkoja, mutta jos huonosti, niin ei tule paikkojakaan, vaan pyörii omissa. Kun pystyy parantamaan omaa pelaamista, niin saa aina palkinnon jossain vaiheessa, Koivistoinen järkeili.

Myös Lukon runkosarjassa keräämät 121 pistettä on seuraennätys, mutta se voi vielä kohentua. Lukolla on runkosarjassa vielä jäljellä ottelut Ässiä ja TPS:aa vastaan. Lauantaina Lukko matkustaa Poriin, mutta Koivistoinen ei vielä siirtänyt ajatuksiaan paikallistaistoon.

– Syödään nyt ensin, Koivistonen naurahti.