Lukko teki Jesse Ruotsille vuoden jatkosopimuksen – "Voimaa on saatava lisää"

SaiPa-kasvatti Jesse Ruotsi jatkaa Lukossa myös ensi kaudella. Kuva: Jussi Hietikko

Jesse Ruotsi hyökkää Lukon paidassa myös tulevalla kaudella, sillä Luumäeltä kotoisin oleva sentteri on allekirjoittanut raumalaisseuran kanssa vuoden jatkosopimuksen.

Ruotsi, 20, on SaiPan kasvatti, joka siirtyi Lukkoon kaudeksi 2016–17. Hän pelasi viime kaudella ensimmäiset liigapelinsä, ja yhteensä pääsarjakamppailuja on sinikeltaisessa paidassa kertynyt 32. Niissä Ruotsille on merkitty kaksi syöttöpistettä.

– Koen olevani työteliäs ja lasken luistelun myös vahvuudekseni. Voimaa on saatava lisää ja rohkeutta sekä itseluottamusta kiekolliseen pelaamiseen liigassa. Sitä kautta se paikka vakiintuu, Ruotsi luonnehtii tiedotteessa.

Ruotsi on pelannut urallaan yhteensä 24 peliä eri nuorisomaajoukkueissa yhteistehoin 2+2. Viime kaudella hän ampui Lukon A:ssa 39 pelissä 15 maalia, ja tällä kaudella kasassa on 33 pelissä tehosaldo 12+10=12.

– Jessen kehityskohteet ovat hyökkäyspelaamisessa. Kiekolliset ratkaisut ja vaarallisuus ovat asioita, joissa meidän pitää auttaa häntä kehittymään, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt näkee.

– Ensi kauden iso asia on kehittää näitä asioita, ja mikäli näissä onnistutaan, niin on mahdollista päästä enemmän liigassa pelaamaan ja isommassa roolissa.