Petman ja Friberg jopa kuukauden sivussa Lukon hyökkäyksestä - Urheilujohtaja Sahlstedt: "Emme panikoidu ja hanki jononjatkoksi pelaajaa"

Lukon nelosketjun keskushyökkääjäksi kaavailtu Jere Friberg on arviolta kuukauden sivussa peleistä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Viime viikolla Vaasa Cupissa loukkaantuneet Lukon hyökkääjät Jere Friberg ja Ville Petman joutuvat olemaan jopa kuukauden päivät sivussa tositoimista.

Lukko tiedottaa nettisivuillaan, että Fribergin ja Petmanin odotetaan palaavaan joukkueen vahvuuteen noin neljän viikon kuluessa.

Kolmas Vaasan harjoituspeleissä loukkaantunut hyökkääjä Heikki Liedes palaa joukkueharjoituksiin torstaina. 

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedtin mukaan toipumisennusteet eivät aiheuta toimenpiteitä pelaajamarkkinoilla. 

Liiga alkaa Lukon osalta 14. syyskuuta. Sitä ennen Lukko pelaa vielä 1.9. ja 6.9. harjoitusottelut Ässiä ja Sportia vastaan.

- Luotamme siihen, mitä meillä on. Petman ja Friberg ovat molemmat nuoria pelaajia ja meillä on aika monta hyvää nuorta pelaajaa heitä paikkaamaan. Nyt nuorilla on kullanarvoinen tilaisuus antaa näyttöjä, Sahlstedt sanoo.

- Emme panikoidu ja hanki jononjatkoksi pelaajaa, josta emme näe olevan hyötyä koko kaudeksi. Toki tiedostamme, että hyökkäysosasto on kapea.

Jo ennen Fribergin ja Petmanin loukkaantumisia Lukko oli kertonut etsivänsä yhtä hyökkäyspään vahvistusta.

- Koko ajan olemme puhuneet, että yksi hyökkääjä on hankitalistalla ja sellaisen löytämiseksi teemme päivittäin hommia. Sellaista ei ole vielä osunut kohdalle, mitä olisimme halunneet, Sahlstedt toteaa. 

Lukon sairastuvalla ovat myös pidempään sivussa olleet hyökkääjät Ville Vahalahti ja Lauri Tukonen sekä puolustaja Simo-Pekka Riikola. 

Pitsiturnauksessa loukkaantuneen Riikolan toipumisennusteeksi Lukko kertoi noin kaksi kuukautta.

Vahalahden ja Tukosen tilannetta Sahlstedt ei halunnut avata, koska ei ollut täysin varma mitä nykylainsäädännön puitteissa saa edes sanoa.