Lukko vahvistaa: Artjom Zagidulin siirtyy sinikeltaisiin – "Isokokoinen, peittävä maalivahti kyseessä"

Artjom Zagidulin vaihtaa Venäjältä Suomeen. Kuva: All Over Press

Maalivahti Artjom Zagidulin siirtyy loppukaudeksi Rauman Lukkoon, vahvistaa seura verkkosivuillaan. Venäläisveskari siirtyy sinikeltaisiin KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskista.

– Isokokoinen, peittävä maalivahti kyseessä. Vasta Raumalla arjessahan se tosissaan nähdään, minkälainen kaveri hän todellisuudessa on, mutta KHL-ura kertoo kuitenkin jostain. Siellä pelaaminen vaatii kuitenkin paljon, kuvailee maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio seuran verkkosivuilla.

Zagidulin, 26, on 187-senttinen ja 82-kiloinen maalivahti, joka on KHL-urallaan edustanut Magnitogorskin lisäksi kiinalaista Kunlun Red Staria.

Kaudet 2019–21 hän oli NHL-seura Calgary Flamesin sopimuspelaaja, mutta vietti suurimman osan ajasta AHL:ssä Stockton Heatin vahvuudessa. Yhden ottelun verran mies pääsi pelaamaan myös NHL:ssä.

Myös Lukon alkukauden maalivahdit Lassi Lehtinen ja Samuel Jukuri jatkavat raumalaisseurassa. Jukuri on parhaillaan loukkaantuneena, ja loppuviikon ajan Lehtisen maalivahtiparina toimii Juuso Helomaa.

– Kyllähän tämä maalivahtikilpailua lisää luonnollisesti. Nyt saamme annettua Jukurille aikaa toipua täyteen kuntoon eikä Lassi Lehtiselle tule liian suurta kuormaa, Vuorio sanoo.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Venäläismedia: Lukolle uusi maalivahti KHL:stä