Lukko varmisti paikkansa CHL:n pudotuspeleissä – Ponthus Westerholm iloitteli hattutempulla

Ponthus Westerholm viimeisteli Lukon kolme viimeistä osumaa, kun Lukko haki voiton Münchenistä. Viimeisessä CHL-runkosarjaottelussa panoksena on hyvä sijoitus pudotuspelejä ajatellen.

Lukko varmisti pudotuspelipaikan jääkiekon CHL:ssä voittamalla tiistai-iltana Münchenin Saksassa. München kaatui kotihallissaan raumalaisille luvuin 1–4 (0–1, 1–1, 0–2). Lukon ruotsalaishyökkääjä Ponthus Westerholm viimeisteli kolme maalia, joista kaksi päätöserässä.

Kim Nieminen vei Lukon johtoon avauserässä tarkalla rannekudilla. Toisessa erässä Ponthus Westerholm vei raumalaiset kahden maalin johtoon. Lukko hyödynsi vastahyökkäyksensä, ja Westerholm viimeisteli kauniisti Linus Nymanin poikittaissyötöstä.

Katso alta video Ponthus Westerholmin komeasta 0–2-maalista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Ryan McKiernan avasi Münchenin maalihanat toisessa erässä yllättämällä Lukko-maalivahti Daniel Ledebeffin rannelaukauksella.

Kolmannessa erässä maalinteossa onnistui enää Ponthus Westerholm. Ensin ruotsalainen siivosi ylivoimalla Tuukka Tieksolan kudin jälkeen maaliviivan tuntumaan jääneen kiekon maaliin. Loppulukemat 1–4 Westerholm heitti tyhjään maaliin.

CHL:n runkosarjan 24 joukkueesta 16 selviää pudotuspeleihin. Lukko varmisti paikkansa 16 parhaan joukossa jo ennen viimeistä runkosarjaotteluaan, joka on ensi tiistaina sveitsiläistä Geneve-Servetteä vastaan Raumalla. Valtteri Filppulan, Henrik Haapalan, Teemu Hartikaisen, Sakari Mannisen ja Sami Vatasen tähdittämä Servette on myös varmistanut paikkansa pudotuspeleissä.

Lukko on kerännyt viidestä ottelusta 12 pistettä ja taistelee jopa CHL:n runkosarjan voitosta.