Lukko varmisti suoran pudotuspelipaikan - vastaan asettuu Tappara

LUKKO-PELICANS 6-3

Pelicansin puolustajan Juha-Pekka Pietilän viiden minuutin rangaistus ensimmäisen erän lopussa osoittautui ratkaisuhetkeksi tiistaina Raumalla.

Lukko hyödynsi jo avauserässä ylivoimaa maalin muodossa, mutta päävalmentaja Risto Dufvan mukaan erätauolla juonittiin lisää kuvioita, joilla peli saatiin napattua haltuun. Suunnitelma onnistui ja Lukko karkasi jo 4-0-johtoon.

- Siihen viiden minuutin jäähyn se ratkesi. Ei päästy tänään oikein edes kilpailemaan voitosta. Meiltä selkeä mailan varrella tehty maali hylättiin, viimeinen siemen vietiin pois siinä, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen harmitteli.

Kuvat : Juha Sinisalo

Lukon Dufva oli erittäin tyytyväinen siihen, miten joukkue käsitteli painetilanteen. Ottelussa oli suuret panokset, sillä molemmat joukkueet kamppailivat vielä suorasta pudotuspelipaikasta.

- Erittäin hyvä suoritus. Kun 6-1 oli taulussa, niin tilanne oli meille vähän erikoinen. Pukusuojassa painotimme, että vastassa on sellainen joukkue, että heidän moraalinsa ei tule pettämään missään vaiheessa. Ehkä vastustaja vähän shokeerasi siinä lopussa parilla osumalla.

Kuudentena oleva Lukko nousi voitollaan 94 pisteeseen, kun ottelu runkosarjaa on pelaamatta. TPS jäi kuuden pisteen päähän.

- Tosi tyytyväinen, että pystyttiin varmistamaan tänään playoffs-paikka. Ja Tapparahan siellä kohdataan, Dufva tiesi.