Lukko veti viikon ilman yhtään pistettä

Lassi Lehtinen joutui poimimaan kolmesti kiekon verkosta. Kuva: Jere Grönberg

Kolme ottelua, kolme tappiota. Ei yhtään sarjapistettä, 14 maalia omiin.

Vaikka peleistä kaksi oli pitkän vierastaipaleen päässä, Lukon viikko oli kaikkea muuta kuin onnistunut.

Viikon ainoassa Raumalla pelatussa pelissä, Lukko ei esiintynyt kaukalossa mitenkään surkeasti, mutta liigakärki Kärpät oli juuri niin kliininen ja rutinoitu kuin olettaa sopii.

Kärpät haki vierasvoiton maalein 1–3 (1–1, 0–1, 0–1).

– Lähtökohta oli se, että sarjakärki tulee vastaan. Ei silti voida olla tyytyväisiä, että pelattiin ihan ok peli ja hävittiin, Lukon kapteeni Janne Niskala huomautti.

– Hyvällä pelillä olisi voitu voittaa, mutta se on jossittelua. Ei voitettu ja that’s it.

Niskala teki pelissä Lukon ainoan maalin. Osuma oli komea, sillä tshekkipakki Jakub Krejcik tavoitti pitkällä poikittaissyötöllä pakkiparinsa, joka oli hivuttautunut Kärppien maalin takakulmalle.

Vastavuoroisesti Niskala ja Krejcik todistivat jäällä kaikkia Kärppien kolmea maalia. Oululaisosumissa ei tosin varsinaisesti ole yhdistävää tekijää. Atte Ohtamaan laukaus muutti matkalla suuntaa, Michal Kristof neppasi kiekon sisään maaliviivan takaa ja Karvinen painoi pelivälineen suorasta luistelusta takanurkkaan.

– Meillä oli tänäänkin hyviä hetkiä ja hallittiin peliä. Tästäkin saatiin silti nolla pistettä, Niskala summasi.

Yksi pelin erikoisuuksista oli Lukolle kolmannen erän alussa tuomittu rangaistuslaukaus. Sen hankki Justin Danforth, mutta tämän kauden sääntöuudistuksen takia ampumaan ei ole pakko laittaa rikottua pelaajaa.

Yllättäen kentälle hyppäsi puolustaja Mark Auk, joka ei ollut pelannut pelissä sekuntiakaan.

Aukin yritys epäonnistui.

– Se oli mun ratkaisuni, ja mun piikkiini menee, että se meni noin, Virta myönsi.

– Aukilla on yksi todella hyvä ja yllättävä liike. Se on aika varmasti maali, jos se onnistuu.

Mikäli amerikkalaispuolustaja olisi yrityksessään onnistunut, Lukko olisi tasoittanut pelin 2–2:een. Aukin peli on pienimuotoinen tilastokummajainen, sillä hänelle kirjattiin peliaika 0.00 mutta silti yksi ammuttu laukaus.

– Se ei ollut millään tavalla epäluottamuslause Danforthia kohtaan. Se käytiin hänen kanssaan läpi. Voidaan todeta, että se ratkaisu epäonnistui, Virta totesi.