Lukko voiton päässä välierästä!

Rauman Lukko on tekemässä temppua johon harva uskoi. Joukkue uskoi itse itseensä ja on pudottamassa jääkiekon SM-liigan runkosarjan voittajan Helsingin Jokerit jatkosta puolivälierävaiheessa.

Lukko johtaa ottelusarjaa 3-1 voitoin ja on nyt yhden voiton päässä jatkopaikasta kun otteluparin viides kamppailu pelataan tänä iltana Hartwall Areenassa.

– Kutkuttava tilanne, myöntää Lukko-hyökkääjä Juhani Jasu pohtiessaan katkonpaikkaa ottelusarjassa.

– Tähän on pyritty, kyllä me on uskottu itseemme koko ajan. Vaikka sarjan eka matsi hävittiin, tiedettiin että pystytään haastamaan Jokerit ja tässä on tulos. Kaikki on mennyt hienosti.

Puolivälieräsarja on kääntynyt selkeästi Lukolle. Jasun mukaan ottelut Jokereita vastaan ovat olleet tyypillistä playoff-kiekkoa.

– Pienten marginaalien tarkkaa pelaamista, hyökkäyksissä ja puolustuksessa fyysistä peliä. Klisee mutta sellaista tämä on ollut. Haastajan asema on ollut meille sopiva.

Haastajan aseman allekirjoittaa myös Lukon kapteeni

Otto Honkaheimo

.

– Vaikka johdetaan ottelusarjaa 3-1 niin mun mielestä ollaan edelleen tässä otteluparissa altavastaajana, ei se asetelma ole mihinkään muuttunut. Meillä on nyt tosin iso mahdollisuus, toteaa Honkaheimo joka myötäilee näin valmentaja Risto Dufvan teesejä voittamisen mahdollisuudesta ja pakosta palloilulajeissa.

– Taistellaan ja annetaan kaikkemme, ihan sama mitä siellä pelipaidan selässä lukee.

Joukkue isolla Jiillä

Katsomoon saakka on ollut nähtävissä ja aistittavissa henkinen yliote, jonka Lukko on saanut vastustajastaan. Moni joka tuskaili raumalaisten rämpimistä kevään runkosarjan päätteeksi, ihmettelee nyt mistä ihmeestä täydellinen muutos löytyi peli-ilmeeseen?

– Vaikea sanoa, kyllä se on enempi henkimaailman juttuja. Ei ne vaan aina mene kohdalleen sormia napsauttamalla klikkaudu yhteen. Paljon on pidetty palavereja ja puhuttu, nyt näyttää siltä että hommat toimii ja meillä on tosi yhtenäinen joukkue. Kaikki taistelevat ja tekevät duunia yhdessä täysillä. Enempää ei voi vaatia, katsotaan sitten mikä on lopputulos, toteaa ”Junnu”.

Jokaisesta joukkueesta löytyy ns. ”oman kylän poikia”, seuran oman juniorityön kasvatteja joille oman kaupungin joukkueen menestys merkitsee, jos mahdollista, vielä tavallistakin enemmän. Juhani Jasu allekirjoittaa tämän.

– Arvostan tätä todella paljon, kuten sanoit niin ollaan joukkue isolla Jiillä. Kaikki tekee duunia toisten eteen ja henki on korkealla. Tämä on niitä asioita joiden vuoksi mä esimerkiksi lätkää pelaan ja minkälaisessa joukkueessa haluan olla mukana. Yhtenäisyys on iso asia tätä ryhmää.

Lukko on nyt tilanteessa jossa se on yhden voiton päässä välieristä. Samalla katkeaisi runkosarjan voittajan Jokereiden kausi tylysti rantapallojen leijumiseen Hartwall Areenan jäälle. Sarjan katkaiseminen on kuitenkin kova haaste. Tämän tietää myös Juhani Jasu.

– Samalla tavalla valmistaudutaan tähän otteluun kuin aiemminkin. Ei mietitä tulosta eikä liikaa tulevaisuutta, yritetään antaa jäällä kaikkemme. Klisee jälleen mutta vaihto ja erä kerrallaan, se on näyttänyt toimivan joten ei muuteta systeemejä. Playoffissa tärkeintä on keskittyminen juuri tähän hetkeen.

Näin toteaa Lukon varakapteeni Juhani Jasu, joka valmistautuu koko muun ryhmän tekemään palan raumalaista kiekkohistoriaa.

Jos Jokerit tänään voittaa, pelataan kuudes neljännesfinaali huomenna torstaina Äijänsuolla.

Semifinaalit alkavat maanantaina. Ensimmäinen peli Raumalla olisi keskiviikkona 3.4.

www.kiekkoareena.fi,


Radio Ramona 93,3 mhz