Lukko voittoon kuumassa matsissa

Lukko nappasi maukkaan 4-1 voiton Bluesista. Blues helpotti urakkaa jäähyilemällä ja saamalla kaksi ulosajoa pelin aikana. Blues aloitti vahvasti tekemällä avausmaalin, mutta sen jälkeen maaleista vastasi pelkästään kotijoukkue, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä.

- Pidettiin eilen pelin jälkeen pikkupalaveri kuinka paljon vaatii, että liigajoukkue ottaa sarjapisteitä. Otettiin oppia ja tänään se näkyi myös siinä, että ei annettu kaverille tilanteita omassa päässä, vaikka johdettiin peliä, kertasi Risto Dufva.

Lopputuloksen sijaan illan päähuomio kohdistui kuitenkin muihin jäällä tapahtuneisiin asioihin. Lukon tehtyä johtomaalin toisen erän puolivälissä, pelin luonne alkoi selvästi muuttua. Muutama minuutti myöhemmin kentällä oli täysi rähinä päällä, josta jaettiin rangaistuksia kovalla kädellä. Suurimpana espoolaisten nelosketjun mies Ilmari Pitkänen ajettiin ulos väkivaltaisuudesta. Tappelua edelsi tilanne, jossa Lukolle olisi pitänyt viheltää jäähy.

- Meidän tekeminen suuntautui vääriin asioihin. Jääkiekko on peli, jossa täytyy vaan sietää tietynlaisia asioita ja kylmästi poistua tilanteesta, vaikka tuomarin tuomio olisi ollut mikä, tuumi Bluesin luotsi Jyrki Aho.

- Yhdyn Ahon kommenttiin siinä, että tilanteet täytyisi vaan kestää. Missään tapauksessa oikeutta ei saa ottaa omiin käsiin nähdyn kaltaisesti, kertasi tilannetta myös otteluvalvojana toiminut Reijo Ringbom.

Lukko käytti tilanteesta saadun ylivoiman hyödykseen ja siirtyi kahden maalin johtoon Gagnonin viimeistellessä kiekon reppuun upean kuvion päätteeksi.

Toisen erän lopussa Tomi Sallinen syyllistyi todella törkeään temppuun ajamalla Ilkka Mikkolan täysin pystyyn avojäällä. Sallinen sai suihkukomennuksen ja luultavasti luvassa on myös lisäkakkua, sillä Jarkko Ruutu sai vastaavasta taklauksesta neljän pelin kakun.

Lukko ei onnistunut saamaan lisämaaleja päätöserän alussa, vaikka sai pelata lähes minuutin kahden miehen ylivoimaa. Sen sijaan lopullinen niitti nähtiin erän lopussa Bluesin saatua kaksi samanaikaista rangaistusta, kun Zalewski iski illan toisensa irtokiekosta.

Lukko palaa kaukaloon vasta uudenvuoden jälkeen ensi perjantaina, kun vastaan kotikaukalossa asettuu tänään pitkän tappioputkensa katkaissut Pelicans.

Illan paukku

Avauskiekon tippuessa jäähän paukahtivat paukkuserpentiinit hallissa. Hieno lisämauste sinikeltaiseen areenaan.

Illan kähinät

Jäällä olleiden tapahtumien lisäksi myös yleisön kesken tapahtui valitettavia ylilyöntejä. Nyrkkitappeluiden lisäksi poliisi kielsi yleisön ulosmenon Blues-kannattajien kulmauksesta ylimääräisten kahinoiden välttämiseksi.

Vuoden kannattaja

Rauman Lukko myöntää Sinikeltainen Kannattaja –palkinnon yksilölle tai yhteisölle poikkeuksellisen hienosta kannatustyöstä tai –teosta. Kiertopalkinto jaetaan aina kun siihen on aihetta, kuitenkin vain kerran SM-liigakauden aikana.

Palkinnon saaja on omalla työllään ja esimerkillään näyttänyt mallia siitä miten kotijoukkuetta kannatetaan niin ylä- kuin alamäissäkin. Palkinto myönnettiin kaudella 2012-2013 RAUMAMBOJA – kannattajayhdistykselle.

Sinikeltainen Kannattaja -palkinto luovutettiin eteenpäin 28.12.2013 Lukko – Blues –ottelussa Rauman Lukon pitkäaikaiselle kannattajalle Inga Helimolle.

Maalit

0-1 McRae (Widing, Hirschovits)

1-1 Jaatinen (F. Riska, E. Riska)

2-1 Zalewski YV (Mikkola, Koivisto)

3-1 Gagnon YV (Keränen, Vahalahti)

4-1 Zalewski YV (Vahalahti, Virtanen)