Lukkon voittoon omalla maalilla

​

Lukko nappasi tärkeät kolme pistettä Ilvekseltä lukemin 3-1. Voittomaaliksi jäi hyvin erikoinen osuma, sillä Ilveksen Konsta Mäkinen potkaisi itse täysin vaarattomassa paikassa kiekon omaan verkkoon. Riskan ei tarvinnut kuin hävitä aloitus. Lukolle osuma kelpasi hyvin ja samalla Lukko nousi sarjataulukon kolmannelle sijalle.

Lukko tuli otteluun todella vaisusti. Kiekko poltti lavassa ja vaikka sinikeltaiset pääsivät pelaamaan ylivoimaa kolmesti, ei kunnon paikkoja tahtonut syntyä. Ilves sen sijaan onnistui maalinteossa, vaikka ei tupsukorvienkaan pelin taso päätä huimannut. Tommi Kivistön viivakuti livahti luvattoman helposti Zapolskin selän taakse.

- Pelattiin hyvä peli JYPiä vastaan kotona viimeksi ja sitten ammuttiin raketteja. Tiedä sitten johtuiko siitä, mutta ei päästy heti peliin mukaan, mietiskeli Risto Dufva.

Toiseen erään Lukko tuli uusin voimin. Pelaamisessa oli enemmän järkeä ja hyviä paikkojakin saatiin luotua. Tasoituskin tuli, kun Janne Niskalan rannari painui maaliin ylivoimalla.

Lukko lisäsi johtoaan kolmannen erän puolivälissä, kun Ahtola onnistui iskemään reboundin verkkoon ylivoimalla. Ilves ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli lopussa päälle kuin raivo härkä. Ilves otti maalivahdin pois yli kolme minuuttia ennen loppua, mutta siitä huolimatta Lukko ei onnistunut tekemään maalia tyhjiin. Kertoo varmasti paljon Ilveksen taistelutahdosta.

- Korostettiin toisella tauolla, että vastustajan kanssa pitää olla tarkkana loppuun asti. Zapolski onneksi auttoi meitä tänään. Hän oli todella hyvä, suitsutti Dufva vielä veskariaan.

Lisämaaleja ei tamperelaisetkaan saaneet aikaan, joten Lukko pääsee valmistautumaan hyvillä mielin maanantaiseen peliin Helsingissä. Sieltä voiton ottaminen olisi todella tärkeää. Ainakin runkosarjan kärkisijoituksia ajatellen.

Illan kommentti

Riskan maali vaatii hyviä kavereita vastustajissa, leukaili Dufva potkumaalista.

Lukon tähdet

*** Jerry Ahtola

** Ryan Zapolski

* Ville Vahalahti

Maalit:

0-1 Tommi Kivistö TV (Saku Salmela, Sami Sandell)

1-1 Janne Niskala YV (Ville Vahalahti, Mikko Kousa)

2-1 Riska

3-1 Ahtola YV (Vahalahti, Aaron Gagnon)