Lukkovalmentaja: Vaasan tunnelma mukavaa vaihtelua

Lukon ja Sportin lauantaisesta kohtaamisesta on odotettavissa ainakin tunnelmaltaan hieno jääkiekko-ottelu. Joukkueiden kannattajaryhmät, Lukon tukena laulava Raumam Boja ja Sportin Red Army, ovat maan kovaäänisimpiä. Raumam Boja järjestävät Vaasan kannattajamatkan, joka myytiin loppuun.

Joukkueita odottaa kasitien derbyssä Kuparisaaressa todennäköisesti täysi tupa. Lukon apuvalmentaja Jesse Welling on tunnelmasta innoissaan.

- Heillä on siellä todella äänekkäät ja aktiiviset kannattajat, ja tunnelma hallissa on todella hyvä. Lisäksi niille meidän pelaajillemme, jotka tätä sarjaa ovat pidempään pelanneet, Vaasa on varmasti ollut mukavaa vaihtelua vierasotteluiden paikkakuntien kirjoon, Welling toteaa Lukon nettisivuilla.

Raumam Boja matkusti sankoin joukoin Vaasaan Lukon tueksi.​
Raumam Boja matkusti sankoin joukoin Vaasaan Lukon tueksi.​

Sportissa pelaa useita raumalaisille tuttuja pelaajia, kuten kaudet 2011-14 Lukkoa edustanut jenkkiluuta Matt Generous ja vuodet 2009-13 Raumalla pelannut Charles Bertrand. Varsinkin Bertrand on löytänyt Vaasasta uutta nostetta uralleen. Ranskalaislaituri on tehnyt 39 ottelussa 32 (11+21) tehopistettä, mikä on enemmän kuin kahdella täydellä kaudella Lukon liigajoukkueessa (16+13).

- Tuttujen naamojen mukanaolo ei kuitenkaan meidän pelaamiseemme vaikuta millään tavalla, Welling vakuuttaa.

Hänen mukaansa Lukko lähtee hakemaan Vaasasta ehjää 60 minuutin ottelua. Pistetahtiaan parantanut Sport taas yrittää yllättää Lukon toistamiseen tällä kaudella ja karistaa Liigan jumbopaikan. Toiseksi viimeiseksi vajonnut TPS on enää kolmen pisteen päässä vaasalaisista.