Lukolla ei ole mahdollisuuksia pitää Justin Danforthia - "Ihan sellaista rahapussia meillä ei ole lähelläkään"

Justin Danforth on ollut Lukolle kaappaus, mutta ensi kaudella mies nähtäneen muissa maisemissa. Kuva: Jussi Hietikko

Justin Danforth on ollut Lukolle täydellinen kaappaus. ECHL:stä kaivettu huippuluistelija on Liigan pistepörssissä kolmantena, ja Lukko-uran yhteenlasketut tehot 90 pelissä ovat 32+51=83.

Danforthin sopimus umpeutuu keväällä. Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt myöntää suoraan, ettei kanadalaista nähdä enää ensi kaudella sinikeltaisessa paidassa.

– Kaikki varmaan myös ymmärtävät, että ihan sellaista rahapussia meillä ei ole lähelläkään, että pystyisimme Justin Danforthia täällä pitämään, Sahlstedt sanoo Lukon verkkosivuilla julkaistussa tilannekatsauksessaan.

– Se on selvä, että pelaaja on tehnyt älyttömän ison päivätyön meille ja ura jatkuu rahakkaimmissa liigoissa.

Samalla Sahlstedt antaa kunnolla raippaa Suomen sopimusneuvottelukulttuurille.

– Ylipäätään tämä Suomen siirtomarkkina on suoraan sanottuna vastenmielinen. Suomessa pitäisi olla sapelit ojossa jo kaksi viikkoa Pitsiturnauksen jälkeen kun ruvetaan kamppailemaan pelaajista. Se on täysin älytöntä ja jonkun tahon suomalaisessa jääkiekossa pitäisi viheltää peli poikki. En ymmärrä kenen etu tämä on, Sahlstedt tykittää.

– Jos ajatellaan miten vaikka Ruotsissa tai Venäjällä toimitaan, niin ei siellä kukaan tee siirtomarkkinoilla mitään ennen joulua. Näin sen kuuluisi mennä ja jotkut säännöt olla myös Suomen markkinoille. Tämä on tosi vastenmielinen asia, että sun pitää tapella pelaajista ja valmentajista jo syyskauden alussa.

Lukko varautuu siihen, etteivät NHL-sopimuksen tehneet Ville Heinola ja Tarmo Reunanen ole ensi kaudella enää raumalaisten käytettävissä. Jatkosopimuksia seura on tehnyt, ja lisäksi Lukolla on seuran optiot Robin Pressin, David Nemecekin ja Kristian Pospisilin kanssa.

Lukas Klokin sopimuksessa on seuran optio, mutta myös pelaajan KHL-pykälä.

–  Tilanne on kohtuullisen hyvä ja suhtaudun positiivisesti siihen, että myös ensi kaudella meillä on kova joukkue. Toki sieltä vielä palasia puuttuu ja tekemistä on. Esimerkiksi Westerholmin veljekset (Pathrik ja Ponthus) eivät tee vielä ratkaisuja, vaan vasta keväämmällä. He ovat pelanneet hyvin ja haluamme heidät täällä pitää. Olemme valmiita myös heidän päätöstään odottamaan.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kellontarkka perusluuta – Lukas Klok väläyttää mahdollisuutta jäädä Lukkoon pitemmäksikin aikaa