Lukolla runsaasti nuoria mukana, kun harjoitukset jatkuvat tiistaina – urheilujohtajalta arvio kapteenin tulevaisuudesta

Loppukaudella Mestistä Kiekko-Vantaan paidassa pelannut Thomas Grönlund nousee liigajoukkueen treenirinkiin. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukon ensi kauden joukkue kokoontuu ensimmäistä kertaa yhteen ensi tiistaina, jolloin alkaa uusi harjoituskausi.

Seuran ilmoituksen mukaan paikalla ovat ne suomalaispelaajat, joiden sopimukset on julkaistu. Jakob Stenqvist tulee Raumalle vasta kesäkuussa.

Mukana treeneissä on myös useita viime kaudella Lukon A:ssa pelanneita pelaajia, jotka on nostettu liigajoukkueen harjoitusrinkiin.

Liigatreeneihin nousevat maalivahti Daniel Salonen, puolustajat Thomas Grönlund, Luka Tiihonen ja Aki Jokela sekä hyökkääjät Venni Tolppola, Miro Järvenpää, Lenni Hämäläinen ja Daniil Trakht.

Uusia lähteviä pelaajia Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt ei vahvista, mutta kommentoi pyynnöstä kapteeni Anrei Hakulisen tilannetta.

– On auki, pelaako hän Lukossa tai jossain muualla. Sanoisin, että se on ihan 50–50, Sahlstedt vastaa.

– Ei se ole mikään salaisuus, että häntä kiinnostavat ulkomaat. Hän oikeasti haluaa katsoa sitä vaihtoehtoa. Mutta sanotaan niin, että jos ulkomailta ei löydy mieluista vaihtoehtoa, uskon, että me olemme vahvoilla.

Hakulisella ei siis ole Lukon kanssa sopimusta, johon olisi kirjattu ulkomaanoptio?

– Ei ole. Jos olisi, ne optiopäivät olisivat tässä vaiheessa jo menneet umpeen, Sahlstedt painottaa.