Lukolla yllätysmahdollisuus

Rauman Lukko tasoitti puolivälieräsarjan voitot Jokereita vastaan 1-1:een torstain kotiottelussa. Joukkue nosti pelitasoaan huomattavasti ensimmäisestä ottelusta ja vei ansaitusti voiton.

Sarja on kuitenkin pitkä, neljä otteluvoittoa tarvitaan paikkaan välierissä. Lukon valmentaja Risto Dufva oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja oli luottavainen kolmannen neljännesvälierän aattona.

– Onnistuttiin torstain pelissä loistavasti, nyt pitää itsekkäästi jatkaa hyvällä energialla sitä samaa tilaa. Se ”pakko” joka urheilussa on aina läsnä, se on nyt vahvasti tuolla vastustajan leirissä, se käy meille, tuumailee Dufva.

Paineet siis vastustajan niskaan?

– Niin, aina tässä on kyse siitä että kumman pitää ja kummalla on mahdollisuus. Molemmat pelaa voitosta ja toisella on siihen mahdollisuus. Tällä joukkueella on nyt helpompaa ja se on verrattavissa ilosanoman levittämiseen, saati toisella jolla on pakko.

– Torstain ottelun loppu oli normaalia playoff -touhua. Siihen pitää olla valmis vastaamaan, niillä keinoilla mitä meillä on. Meillä on sapluuna olemassa ja pidetään siitä kiinni.

Keränen


pelikunnossa

Lukon hyökkääjä Janne Keränen pelasi pirteän pudotuspeliottelun torstaina Jokereita vastaan, palkintona maali päätöserässä vastustajan verkkoon.

Ottelun jo ratkettua vierasjoukkue sortui koviin otteisiin ja Keränen joutui helsinkiläispuolustaja Antti-Jussi Niemen päähän kohdistuneen taklauksen kohteeksi.

– Joo ei tässä mitään, pelikunnossa ollaan ja valmiina pelaamaan kolmannessa ottelussa Helsingissä. Kyllä siinä selkeästi Jokereilla hermokontrolli rakoili lopussa ja se on meidän kannalta vaan hyvä asia, tuumailee ”Kertsi”.

– Pelasimme joukkueena erinomainen ottelu kotona, ei siinä ollut oikeastaan Jokruilla palaakaan taistella voitosta.

Pesonen jännitti selostamossa

Lukon hyökkääjä Jussi Pesonen joutui jättämään loukkaantumisen vuoksi kaukalot tältä kaudelta. Radio Ramonan kommentaattorina ottelussa toiminut ”Pessi” jännitti omien puolesta.

– Hieno ottelu, kaikki pelaajat ytimessä, Justin Azevedo loistava, Petri Vehanen erinomainen, kopissa on huikea fiilis. Koko joukkueen voitto mutta Teemu Nurmen yksilösuoritus ja osuma (2-1) pitää ottaa esille, tärkeä maali ja sitä kelataan varmasti vielä pitkään Youtuben kautta.

– Pudotuspeleihin kuuluu, että lopussa haetaan asetelmia seuraavaan peliin, niihin pitää olla valmis. Tämä lopun härdelli oli täysin odotettavissa. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa matsia!

Sitä ei tarvitse odottaa pitkään. Lukko ja Jokerit kohtaavat Helsingissä nyt lauantaina puolivälieräsarjan kolmannessa ottelussa. Voitto vieraista olisi ison yllätyksen pohjustus, Raumalla joukkueet kohtaavat jälleen maanantaina.

www.kiekkoareena.fi

Radio Ramona 93,3 mhz

Lukko-Jokerit Kivikylän Areenassa ma 25.3. klo 18.30