Lukolle arvokas päänahka

Lukko nappasi jälleen puhtaan kotivoiton lukemin 3-0 tällä kertaa Kärpistä. Lukon rautainen puolustus oli myrkkyä Kärppien hyökkäyksille ja Ryan Zapolski oli maalinsa suulla uskomattomalla pelipäällä. Kärpät muutti taktiikkaansa kesken pelin ja alkoi lisätä maskia vetojensa eteen, mutta sekään ei auttanut, vaan Zapolski nappasi toisen peräkkäisen ja koko kauden kuudennen nollapelin.

- Oikeastaan luvut kertovat kaiken oleellisen. Lukon puolustuspelaaminen oli todella hyvällä tasolla. Positiivista oli se, että Karhuselle kertyi ottelun aikana vain 13 torjuntaa. Se on Raumalla harvinaista, tiivisti ottelun Kärppien käskyttäjä Lauri Marjamäki.

Kärpät tuli vahvasti avauserään ja hallitsi tapahtumien kulkua. Lukko ei tahtonut päästä millään kiekkoon kiinni, mutta vahvasta painostuksesta huolimatta Kärpät ei saanut luotua montaakaan hyvää maalipaikkaa. Sen sijaan Lukko onnistui avauserässä kahdesti.

Ville Vahalahti ei saanut kiekkoa pussiin rangaistuslaukauksesta erän puolivälissä, mutta sen sijaan Toni Koivisto niittasi kiekon varmasti reppuun alivoimalla hiukan myöhemmin. Loistopassin Koiviston läpiajoon antoi Olli Sipiläinen. Ilkka Mikkola lisäsi Lukon johtoa erän viimeisellä minuutilla, kun pitkän pyörityksen päätteeksi viivalta lähtenyt laukaus muutti sopivasti suuntaa ja jätti Tomi Karhusen täysin voimattomaksi maalinsa suulla.

- Lähtökohta oli meidän kannalta haasteellinen pelaajamäärän kanssa, kun on paljon vammoja. Oltiin kuitenkin rauhallisia ja päättäväisiä. Sitä helpotti tietysti se, että tehtiin alkuun kaksi maalia. Kärpät on kuitenkin aina suuri uhka tässä liigassa ja se mittaa myös yksittäisten pelaajien henkistä kanttia, tiivisti Risto Dufva ottelun lähtökohtia.

Toinen erä sujui pelillisesti Lukolta paremmin, vaikka maaleja ei tullutkaan. Kärpät ei enää hallinnut peliä mielin määrin, vaan myös Lukko pääsi tekemään kunnon hyökkäyksiä Kärppien päätyyn. Lukko puolusti erinomaisesti ja löi kiekkoa rauhassa päätyyn, kun oululaiset olivat pääsemässä niskan päälle.

Kolmas erä mentiin toisen erän kaavalla. Lukko pelasi todella nöyrää ja RD:n näköistä kiekkoa, mikä tietää hyvää tässä vaiheessa kautta. Ilmassa on paljon hyviä enteitä silloin, kun joukkue pystyy kaatamaan runkosarjan päätösotteluissa peräkkäin sarjan ykkös- ja kakkosjoukkueen. Ja molemmat vielä nollapelillä.

- Kyllä puolustusta on pitänyt erikseen harjoitella, kun se on ollut erinomaisen välttävää, mainitsi Dufva vielä parantuneesta oman päädyn pelaamisesta.

Heti huomenna on vastassa Tappara Tampereella. Jos puolustuspakka pysyy kasassa yhtä hyvin, kuin kahdessa edellisessä ottelussa, niin kirvesrintojakaan vastaan ei pitäisi olla mitään paniikkia. Tärkeitä pisteitä on jälleen jaossa, sillä Tappara ja Lukko ovat kiinni runkosarjan kakkos- ja kolmospaikalla samoilla pisteillä.

- Huomenna on taas omat haasteensa Tapparassa. Ei tässä ole vielä ehtinyt sen enempää miettiä, mutta sen tiedän, että sinne mennään, virnisti Dufva vielä lopuksi tuttuun tyyliinsä.

Illan jobinposti

Ei peliä ilman loukkaantumista tuntuu olevan tämän hetken teema. Tällä kertaa kentältä sai poistua kivusta irvistäen hyvässä vireessä oleva Jerry Ahtola. Ahtola jätti kentän kolmannen erän lopulla taistellessaan Kärppien Lukas Kasparin kanssa. Tilanteessa ei näyttänyt olevan mitään rikettä. Ahtola talutettiin pukukopin suojaan kahden miehen voimin, joten kovin hyvältä tilanne ei näytä.

Illan turhin

Kärppien Patrick Davis ei saanut kentällä oikeastaan mitään aikaan ja turhautui itseensä vielä aivan pelin lopussa. Mies otti typerän väkivaltaisuusjäähyn ja istui lopun peliä boxissa.

Lukon tähdet

*** Ryan Zapolski

** Toni Koivisto

* Olli Sipiläinen

Maalit

1-0 Toni Koivisto AV (Olli Sipiläinen, Jesse Virtanen)

2-0 Ilkka Mikkola (Mikko Kousa)

3-0 Teemu Nurmi TM