Lukolle arvokas taisteluvoitto

Lukko otti arvokkaan voiton Jokereista lukemin 3-1 ja siirtyi sarjataulukossa kuuden parhaan joukkoon. Lauri Tukonen oli matsin todellinen ratkaisija kahdella maalillaan. Ensin mies esitti röyhkeän nousun maalille ja nosti kiekon verkkoon tehden lukemiksi 2-0 vain pari minuuttia ennen loppua. Jokerit pääsi vielä maalin päähän viimeisellä minuutilla, mutta Tukonen katkaisi Jokerien pyristelyt lopullisesti tekemällä loppulukemat tyhjään maaliin.

- Sarjataulukon kannalta merkityksellinen peli ja se näkyi myös kentällä. Vauhtia riitti, mutta myös tiukkaa puolustamista. Kolmannessa erässä peli alkoi kääntyä meille. Tällä kertaa siihen tarvittiin yksilövirtuooseja, tällä kertaa Koivisto ja Tukonen, tiivisti pelin Risto Dufva.

Matsi eteni pitkään maalittomana, kunnes viimein Jokerien rohkea hyökkäys alivoimalla kostautui ja Toni Koivisto pääsi tinttaamaan kiekon pussiin. Maali oli todella upea, sillä Koivisto veivasi hienosti viimeisen Jokeripakin kahville ja pisti kiekon nätisti hyvin pelanneen Leland Irvingin längistä sisään.

Lukon puolustuspaketti pysyi hyvin koossa ja erityisesti Juho Tommilan rohkea ja mainio pelaaminen nosti puolustuskaluston profiilia muutaman pykälän. Hyvänä esimerkkinä tilanne, jossa Tommila ei lähtenyt laukomaan viivalta suoraan, vaan veivasi ensin komeasti edessä tönöttäneen narripaidan sivuun. Todella ennakkoluulotonta pelaamista nuorelta mieheltä.

- Tommila uskaltaa ja hänellä on lupakin koittaa rajojaan. Loistavaa peliä, kiitteli Dufva vielä nuorta suojattiaan.

Tästä on hyvä jatkaa tammikuun tasaukseen, jossa kohdataan JYP kahdesti. Ensin perjantaina Jyväskylässä ja heti perään lauantaina Raumalla. Pelit ovat sarjataulukon kannalta todella oleellisia, sillä JYP majailee Lukon edellä vain kahden pisteen päässä.

Illan kommentti

- Pärjättiin hyvin viidellä viittä vastaan, muttei viidellä yhdeksää vastaan, sivalsi Jokereiden luotsi Tomek Valtonen tuomareiden suuntaan pientä piikkiä. Eivät tuomarit tänään parhaita olleet, mutta edelliseen kotipeliin verrattuna seeprat olivat suorastaan erinomaisia. Paljon jäi tänäänkin silti viheltämättä puolin ja toisin.

Illan positiivinen tilasto

Ottelussa ei jaettu kovin paljon jäähyjä muutenkaan, mutta Lukko otti kakkosia harvinaisen vähän, kun ainoastaan kahdesti sinikeltainen komennettiin boksiin.

Illan hämmentäjä

Jos kentällä oli pientä hässäkkää tai muuten erikoisia tapahtumia, niin kukapa muukaan siellä olisi ollut keskipisteenä, kuin kyseisten tilanteiden yksinoikeutettu herra ja hidalgo, Jarkko Ruutu. "Rudi" on tällaisessa pelissä tasavallan paras, tuskin sitä kukaan edes yrittää kiistää. Vielä loppuvihellyksen soidessa Ruutu oli huomion keskipisteessä nahistelemassa Lukon päädyssä.

Lukon tähdet

*** Lauri Tukonen

** Juho Tommila

* Ryan Zapolski

Maalit

1-0 Koivisto YV (Tikkanen)

2-0 Tukonen (Gagnon, Tikkanen)

2-1 Hardt IM (Nagy, Teräväinen)

3-1 Tukonen TM