Lukolle huojentava uutinen: tähtipuolustaja saa pelata pudotuspeleissä

Thomas Gregoire lähetettiin Kuopiossa suihkuun ennen täyttä aikaa. Henna Kokkonen

Rauman Lukko sai huojentavan uutisen sunnuntai-iltana. Thomas Gregoire ei saa pelikieltoa, vaan on käytettävissä pudotuspelien alkaessa ensi lauantaina.

Gregoire ajettiin kentältä lauantain ottelussa Kuopiossa kanadalaisen taklattua ruman näköisesti vastustajaa.

SM-liigan kurinpitopäätöksen mukaan Gregoiren taklaus ei kuitenkaan kohdistunut vastustajaa päähän, eikä tilanteessa nähty muutakaan rikettä, joka olisi pelikiellon arvoinen.

Kurinpitodelegaatio totesi, että Gregoire taklasi kiekollista pelaajaa sääntöjen mukaisesti. Kurinpito piti lukkolaisen taklausta teknisesti puhtaana, tavanomaisena ja peliin kuuluvana.

Gregoire on Lukon tämän kauden paras kenttäpelaaja. Hän voitti joukkueen sisäisen pistepörssin runkosarjassa, vaikka pelaa puolustajana. SM-liigan tehopörssissä (plus-miinus) Gregoire sijoittui kolmanneksi.

Lukko johti pitkään sarjaa, mutta runkosarjan viimeisillä viikoilla ote herpaantui pahasti. Lukko jäi kolmanneksi. Se kuitenkin riitti kotietuun neljännesfinaaleissa. Niissä Lukko kohta HIFK:n. Ottelusarja alkaa Raumalla ensi lauantaina.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Tähtipuolustajan taklaus kuumensi tunteet Kuopiossa – päävalmentajat hiilenä lehdistötilaisuudessa, katso video tällistä