Lukolle huonoja uutisia: Tukonen ja Vahalahti tutkimuksiin, eivät pelaa ainakaan tiistaina

Ville Vahalahti sai rintaansa Lukon kapteenin C-kirjaimen Janne Niskalan kauden päätyttyä. Vahalahti loukkaantui kuitenkin ensimmäisessä pelissään kapteenina. Kuva: Jukka Rautio

Loukkaantumiset runtelevat Rauman Lukkoa pudotuspelien lähestyessä.

Lauantain ottelussa HPK:ta vastaan raumalaisten riveistä putosivat puolustaja Jyri Marttinen sekä hyökkääjät Ville Vahalahti ja Lauri Tukonen. 

Hyvä uutinen Lukon kannalta on, että haavan päähänsä saanut Marttinen on joukkueenjohtaja Mika Kuosmasen mukaan harjoituksissa maanantaina. 

Sen sijaan Ville Vahalahti ja Lauri Tukonen joutuivat maanantaina vammojensa kanssa jatkotutkimuksiin. 

- Niissä tutkitaan, mikä on lopullinen tilanne. Mutta molemmat ovat loukkaantuneita, eivätkä pelaa missään nimessä huomenna, Kuosmanen kertoi.

Vahalahden ja Tukosen tarkemmista toipumisajoista Lukko tiedottanee tutkimusten jälkeen. Molempien hyökkääjien kausi on ollut rikkonainen.

Vahalahti sai lauantaina HPK:ta vastaan kiekon käteensä ja ehti olla jo aiemmin tällä kaudella sivussa vastaavan vamman takia. Hän on pelannut tällä kaudella 40 ottelua ja tehnyt niissä 6+17=23 tehopistettä.

Tukosta taas on vaivannut murtunut jalka ja liuta pienempiä vammoja. HPK:ta vastaan hän kaatui ja sai ensiarvioiden mukaan olkapäävamman. Tukosella otteluita on tällä kaudella kasassa 16 ja tehopisteitä 1+2=3. 

Lukon päävalmentaja Pekka Virta otti HPK-ottelun jälkeen kantaa Tukosen loukkaantumishistoriaan ja kysyi, kuka viheltää pelin poikki. 

Lukon sairaslistalla alkaa olla tunkua kevään korvalla. Jo aiemmin Lukon kapteeni Janne Niskalan ja amerikkalaishyökkääjä Chris VandeVelden kausi päättyi loukkaantumisiin.

- On hullua, että tämä loppuu tähän. Kaikki kävi niin äkkiä. Perseestä, että kausi loppuu tässä kohtaa, kommentoi VandeVelde, joka lähti sunnuntaina Yhdysvaltoihin operoitavaksi. 

Lukko kohtaa tiistaina runkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussaan Jukurit kotijäällä. Vierasjoukkue pelaa vailla panosta, mutta Lukko pelaa vielä asemistaan ja kotiedusta pudotuspelien villi kortti -kierrokselle.