Lukolle iso voitto pudotuspelihengessä – "Varsinkin se lämmittää, että pystyimme vieraskaukalossa tulemaan rinnalle ja ohi"

Turussa katseltiin kolmesti videoita ja juhlittiin lopulta raumalaisten voittoa.

Sebastian Repo arveli torstaina, että TPS on Lukolle hyvä mittari. Sarjataulukossa kolmanneksi nousseet turkulaiset pelasivat väkevän maaliskuun ja pelasivat 11 pelin putken, johon osui kymmenen voittoa.

Nyt turkulaisten kurssi kuitenkin osoittaa hienokseltaan alaspäin, sillä se on jo kolmen ottelun tappioputkessa.

Tuoreimman niistä aiheutti Lukko, joka haki lauantaina Turusta voiton maalein 1–2 (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1).

Paremmuuden selvittämiseen tarvittiin lopulta voittolaukauskilpailu, jossa ainoastaan Lukon Pavol Skalicky pystyi maalintekoon.

– Emme ehkä olleet alussa ihan terävimmillämme, mutta saatiin sitten pelistä kiinni. Toinen erä oli jo paljon parempi, Lukon puolustaja Vili Saarijärvi kertasi.

– Kolmannessa erässä jaksoimme uskoa itseemme. Emme turhautuneet, vaan uskoimme hyvin itseemme, puristimme lopussa rinnalle ja rankkareilla ohi.

Lukko joutui jo pelin neljännellä minuutilla alivoimalla, ja TPS hyödynsi tilaisuutensa vain 27 sekuntia myöhemmin. Verkko heilutti Joel Janatuinen, joka aikanaan jäi try-out-jaksollaan ilman Lukko-sopimusta.

Toisessa erässä pelin kulku muuttui, kuten Saarijärvikin totesi. Lukon maalivahdille Lassi Lehtiselle ei merkitty kuin kaksi torjuntaa.

Kertaalleen tosin tarkisteltiin videoilta, ylittikö kiekko maaliviivan raumalaisten päädyssä. Ei ylittänyt, vaan Saarijärvi pystyi pelastamaan sen maaliviivalta vain 9,1 sekuntia ennen erätaukoa.

– Siinä jäi vähän vaihto pitkäksi. Vähän jäi kiekko pystyyn ja lensi sen takia katsomoon. Onneksi siellä ei ollut katsojia, ettei se osunut ketään päähän, Saarijärvi tokaisi.

Kiekon ampuminen katsomoon tietää nykysäännöillä kaksiminuuttista, jonka Lukko selvitti, mutta heti jäähyn umpeutumisen jälkeen Ville Lajusen mailasta lähti laukaus, joka vei taas videoille.

Ne paljastivat, että TPS-pakin laukaus osui ylärimään ja tolppaan ennen putoamistaan maaliviivalle. Osa kiekosta oli yli viivan, mutta tuomareiden mielestä ei koko kiekko.

– Molempiin suuntiin oli sellasia. Oli meilläkin paikkoja, Saarijärvi huomautti.

Videotarkistusta tarvittiin kolmannen kerran kolmannen erän lopussa, kun Lukas Klok järjesteli kiekon TPS:n maaliin.

Klok nousi kulmasta, ampui päin TPS:n maalivahti Andrei Karejevia ja ohjasi kiekon vatsallaan verkkoon.

Klokin kehonkieli tosin kertoi, ettei hän itse tiennyt, minne kiekko laukauksen jälkeen päätyi.

Videotarkistuksessa ei löydetty syytä hylätä maalia, joten peli oli tasan.

Jatkoajalla Lukolla oli omat paikkansa ratkaista peli, mutta Karejev torjui sinikeltaisten yritykset kuukauden pelaajan tittelin arvolla.

– Jos katson noita omiakin paikkojani, niin kyllä niistä pitää rangaista. "Peksikin" (Pekka Virta) muistuttaa meikäläistä, että ne kudit pitää saada menemään ylänurkkiin, eivät ne mene alemmas. Itsekin yritin taas längistä, Saarijärvi pudotteli.

– Ei se näköjään perkele sinne mene, vaan pitää nasauttaa ylös. Onneksi "Skaldo" ratkoi rankkareilla.

Hyvästä mittarista TPS Lukolle kyllä kävi. Kahden pisteen voitto tietää sitä, että raumalaisten pitää tämän kauden runkosarjassa napsia vielä neljä pistettä, jotta Lukon seurahistorian ensimmäinen runkosarjan voitto varmistuu.

Otteluita Lukolla on jäljellä neljä. Niistä kaksi on TPS:ää vastaan, ja sinikeltaiset suuntaavat Turkuun seuraavaksi tiistaina.

– Tämä oli meille kyllä iso voitto. Me pelataan tämmöinen miniplayoff näiden kanssa, ja nyt saatiin iso voitto vähän playoff-hengessä, Saarijärvi arvioi.

– Pelasimme sellaisella mentaliteetillä. Varsinkin se lämmittää, että pystyimme vieraskaukalossa tulemaan rinnalle ja ohi.