Lukolle katastrofaalisia uutisia Karjala-turnauksesta

Lukon kapteeni Anrei Hakulinen loukkaantui ja on useita viikkoja sivussa. Jere Karjalaisen maali Sveitsin verkkoon oli raumalaisseuran kannattajille laiha lohtu.

Karjala-turnauksen torstainen avausottelu Suomen ja Sveitsin välillä oli Lukon kannalta katastrofi.

Toinen leijonapaidassa viilettäneistä Lukon hyökkääjistä eli raumalaisten kapteeni Anrei Hakulinen loukkaantui ja on useita viikkoa sivussa peleistä.

Hakulinen jätti pelin kesken toisen erän lopulla. Hän loukkaantui tilanteessa, jossa oli tekemässä maskia hyvän ystävänsä, puolustaja Mikko Lehtosen viivalaukaukselle. Hakulinen jätti pian laukauksen jälkeen vaihdon kesken eikä palannut enää peliin.

– Raumalla ollaan varmasti koko joukkue ja Lukko-fanit kädet ristissä, että Hakulinen ei ole loukkaantunut, Discoveryn kommentaattori, entinen Lukko-puolustaja Tuomas Grönman lausui.

Rukoukset eivät auttaneet. Lukon joukkueenjohtaja Mika Kuosmanen toimitti nopeasti pelin päättymisen jälkeen Länsi-Suomelle karut uutiset: Hakulinen on loukkaantunut, eikä kyseessä ole ihan pikkukolhu.

Hakulisen loukkaantuminen on kuin kohtalon ivaa, sillä hyökkääjä pääsi pitkästä aikaa valmistautumaan kauteen terveenä.

Kolmatta kauttaan Lukossa pelaava Hakulinen oli kahtena edellisenä kesänä päässyt aloittamaan harjoittelun kunnolla vasta elokuussa, kun edellisten kausien päätteeksi hän joutui nilkkaleikkaukseen.

Hyvä kunto on näkynyt. Hakulinen valittiin syyskuun kuukauden pelaajaksi, ja maaottelutauolle lähdettäessä hän johti SM-liigan pistepörssiä.

Lukon molemmat pelaajat pisteille

Hakulinen aloitti pelin ketjussa, jossa sentterinä oli Ruotsissa pelaava Antti Suomela ja toisessa laidassa Lukon joukkuekaveri Jere Karjalainen.

Ketju sai myös ylivoima-aikaa. Hakulinen ehti kirjauttaa kakkossyötön Suomen 1–1-tasoitusmaaliin, jonka teki ylivoimalla Jere Innala.

Mikko Lehtosen laukaus tuotti Lukko-pelaajalle ottelussa myös jotain hyvää, sillä Karjalainen iski kolmannessä erässä Suomen 1–2-johtomaalin Leonardo Genonin torjunnan paluukiekosta.

Leijonien ilo voitosta jäi ennenaikaiseksi, sillä Roger Karrer laukoi pelin tasoihin runsaat kuusi minuuttia myöhemmin.

Suomi jäi lopulta Sveitsin jalkoihin voittolaukauskilpailussa. Turnauksen avausottelu tuotti Leijonille 2–3 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1) -tappion. Ratkaisumaalin laukoi Sveitsin Tyler Moy.

Perjantaina on turnauksen välipäivä. Leijonat kohtaa jäljellä olevissa otteluissaan lauantaina Tshekin ja sunnuntaina isänpäivänä Ruotsin.

Päävalmentaja Jukka Jaloselta ei kysytty Discoveryn tv-haastattelussa erikseen Hakulisen tilanteesta, mutta hän kommentoi yleisesti kokoonpanomuutoksia Tshekki-peliin.

– Meillä on viisi ylimääräistä pelaajaa, ja jokainen pelaa tietenkin silloin. Kokoonpanomuutoksia tulee varmasti, Jalonen sanoi.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 10.11.2022 kello 21.52.