Lukolle kauden avausvoitto

​

Lukko avasi viimein voittotilinsä kuluvalla kaudella. Tällä kertaa ei tarvinnut mennä jatkoille, vaan 60 minuuttia riitti voiton ratkaisemiseen. TPS taipui Raumalla lopulta lukemin 3-2.

Avauserästä ehdittiin pelata puolet, kun tapahtui vihdoin se, mitä on jo kauan odotettu. Janne Niskalan tykki puhui viivasta ja verkko värisi maalin merkiksi. Niskala oli tänään muutenkin pelipäällä ja se näkyi otteissa. Mies laukoi hanakasti ja osallistui rohkeasti hyökkäyksiin.

Lukko onnistui avauserän aikana vielä toistamiseen, kun Aaron Gagnonin onetimer painui verkon perukoille ylivoimalla.

- Tiukka vääntö melkein paikallisderbyssä. Tiedettiin, että ensimmäinen kymppi täällä tullaan paita lepattaen kimppuun. Ensimmäisestä kympistä selvittiinkin, mutta toisesta ei, tiivisti palloseuran luotsi Kai Suikkanen.

Palloseura onnistui kaventamaan toisen erän alkupuolella komean ylivoimakuvion päätteeksi. Ryan Lasch sai kunnian viimeistellä kauniin kuvion, eikä Ryan Zapolskille jätetty tilanteessa mitään mahdollisuuksia. Lukko kuittasi kuitenkin myös ylivoimalla, Henrik Koiviston toimiessa viimeistelijänä ja sinikeltaiset pääsivät ansaitusti kahden maalin johdossa erätauolle.

Päätöserään luisteli sisuuntunut TPS ja Lukko joutui jäähyilemään urakalla. Viimeinen jäähy kostautui, kun heti jäähyn umpeuduttua Marko Virtala pääsi tuikkaamaan mustavalkoisten kavennuksen. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja TPS:n viimeinen kiri tyrehtyi viimeistään viimeisellä minuutilla tulleeseen jäähyyn.

- Kolmen tappiopelin jälkeen asian korjaaminen ei tapahdu niin, että tulisi rennonletkeä peli tuosta vain. Vaan se tapahtuu juuri kuten tänään nähtiin. Unohdettiin tilanne, mikä on hyvä merkki. Ei mietitty seurauksia, vaan pelattiin ja se näkyi. Peli vielä paranee tästä, kun saadaan rentous mukaan, lupasi Risto Dufva.

Lukko jatkaa pelejään ensi viikolla jälleen CHL:n merkeissä. Tällä kertaa pelataan Luulajassa Luleå Hockeyn vieraana. Kyseisessä liigassa siis ensimmäinen oikeasti kova peli Lukon osalta. Perjantaina pelataan taas liigaa Raumalla, kun Tappara tulee kylään.

Illan kommentti

Peliltä ei voi näpistellä mitään. Joukkue jää aina kiinni, jos on vähänkään oman edun tavoittelua. Peli antaa sitten kun on antaakseen, kottia ei saa, filosofoi Dufva taiston tauottua.

Illan huono-onnisin

TPS:n kolmosketjun sentteri, Niclas Lucenius, ei luistellut tänään onnellisten tähtien alla. Yhteentörmäys Koiviston Tonin kanssa löi päätöksen Luceniuksen pelille jo 15 minuutin pelin jälkeen. Tilanteessa ei ollut mitään rangaistuksen arvoista, ainoastaan huonoa tuuria. Mies poistui kaukalosta tuskissaan. Toivoa sopii, että mitään pahempaa ei sattunut.

Lukon tähdet

*** Janne Niskala

** Ville Vahalahti

* Harri Tikkanen

Maalit:

1-0 Janne Niskala (Jesse Virtanen)

2-0 Aaron Gagnon YV (Ville Vahalahti, Ville Nieminen)

2-1 Ryan Lasch YV (Radek Smolenak, Tero Koskiranta)

3-1 Henrik Koivisto YV (Harri Tikkanen, Janne Lahti)

3-2 Marko Virtala (Matias Sointu, Lauri Tukonen)