Lukolle kirvelevä tappio

Tänään ei tarvitse montaa kertaa miettiä tappion syytä. Tehottomuus kaatoi Lukon haaveet kolmannesta perättäisestä voitosta. Lukko ei onnistunut maalaamaan kuin kerran, JYPin viedessä pistepotin lukemin 1-2. Kotijoukkue onnistui kahdesti kilauttelemaan maalirautoja, mutta kun se ei tunnetusti riitä, oli tappio kylmä tosiasia. Tuomarilinjakaan ei ollut sitä parasta mahdollista, sillä vastustajaa sai repiä vähän turhan paljon ilman rangaistuksia.

- Ottelun alut ovat olleet meillä vahvoja, kuten myös tänään. Askartelua on tuossa hyökkäyspelissä, kertoi mietteliäs Risto Dufva.

Avauserä oli Lukon hyvästä hallinnasta huolimatta maaliton. Jyväskyläläiset jäähyilivät monta kertaa erän aikana, mutta vaikka Lukko myllyttikin peliä hienon näköisesti, jäi se tärkein puuttumaan. Toinen erä oli sitten vastaavasti hurrikaanipaitojen hallintaa, mutta tästä huolimatta molemmat onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Vierailijat menivät ensin ylivoimalla johtoon hienon kuvion päätteeksi, mutta Lukon uusi vahvistus Mikkel Bödker tasoitti vain pari minuuttia myöhemmin.

Päätöserän alkupuolella JYP karkasi uudelleen johtoon ja tällä kertaa pysyvästi. Kiekko pelattiin maalin edustalle, josta Max Wärn sai hakattua kiekon sisään. Kovasta yrityksestä huolimatta sinipaidat eivät saaneet tasoitusta aikaan. Pientä kummastusta herätti myös se, että Lukon pelatessa lopussa ilman maalivahtia Nielsen ja Bödker eivät olleet jäällä, vaan peliä pyöritti Azevedo.

- Justinin ketjulla on valmis sapluuna ja energiaa tuohon lopun rypistykseen. Ihan hyvän pyörityksen saivat aikaan, mutta JYP kesti sen, kertasi Dufva vielä ottelun loppua.

Lukolla on tiukka aikataulu pelien suhteen, sillä heti huomenna Lukko kohtaa Jokerit Helsingissä.

Illan rautamiehet, Teemu Nurmi ja Arttu Ilomäki

Molemmilla miehillä oli hyvä mahdollisuus tintata Lukolle avausmaali, mutta Ilomäen kuti osui yläputkeen ja Nurmen kova lämäri kilahti tolppaan. Pari senttiä parempi sihti ensi kerralla ja se on siinä.

Illan tyhmä jäähy, Aki Kangasmäki

Kangasmäki nappasi tililleen todella typerän jäähyn, jonka aikana JYP teki avausmaalinsa. Aki veti hienon laukauksen, mutta kävi tämän jälkeen vielä räppäämässä JYP-vahtia mailalla rintaan. Täysin ansaittu jäähy, mutta toivottavasti se jäi myös viimeiseksi tämän kaltaiseksi jäähyksi.

Maalintekijät:

- 0-1 Eric Perrin

- 1-1 Mikkel Bödker

- 1-2 Max Wärn

Lukon kentälliset:

Maaliin: Vehanen.

1.ketju. Hyökkääjät: Pesonen-Azevedo-Keränen Puolustajat: Caldwell, Kovanen

2.ketju. H: Bertrand, Jasu, Nurmi P: Honkaheimo, Tikkanen

3.ketju. H: Riska, Nielsen, Bödker P: Larsen, Generous

4.ketju. H: Elo, Ilomäki, Kangasmäki