Lukolle lisäpiste voittomaalikisasta

Lukon ja JYPin välinen taisto oli tasainen loppuun asti. Peli venyi lopulta voittolaukauskisaan asti. Siinä Lukko oli selvästi parempi, sillä pareja ei tarvittu lopulta kuin kaksi. Jarkko Kauvosaari ja Justin Azevedo upottivat molemmat kiekon samanlaisesti Tuomas Tarkin längistä ja maalille vaihdettu Simon Nielsen hyydytti molemmat JYPin yritykset. Tosin Eric Perrinin veto meni selkeästi ohi.

Avauserässä Lukko meni hieman liikaa JYPin peliin mukaan, vaikka erä olikin tasainen. Lukko ei tahtonut saada omaa hyökkäyspeliään käyntiin, vaan JYPin sumppu odotti keskialueella. Tästä huolimatta Kimmo Koskenkorva pääsi karkaamaan erän puolivälissä läpiajoon, mutta rystynosto meni reilusti maalin yli. Erässä nähtiin toki maalikin, mutta siitä vastasi vierailijoiden Kalle Koskinen.

- Ensimmäinen erä oli meiltä vaisu. Toisessa saatiin pieni pippuri hyökkäyspeliin ja raivoaminen hyökkäyspäässä auttoi. Olen tyytyväinen illan suoritukseen, kertoi Risto Dufva.

Toiseen erään Lukko tuli tosiaan vahvasti. Lukko joutui erän alussa alivoimalle, mutta se ei estänyt maalintekoa, kun Azevedo ja Filip Riska rynnivät ylivoimahyökkäykseen. Azevedo päätti ampua itse ja täräyttikin tarkan rannarin aivan maalin yläkulmaan. Erän puolivälissä nähtiinkin sitten syy siihen miksi tuoreen hankinnan, Milan Jurcinan, laukausta on kehuttu. Hirvittävä kanuuna suoraan syötöstä ylivoimalla viivasta ei jättänyt Tarkille mitään mahdollisuuksia.

- Nyt meillä on lyöntilaukaus viivassa, oli kyllä sellainen veto Milanilta. Se on selvä pelote, myhäili Dufva.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta murheellisesti. Muutama minuutti takana ja hurrikaanipaitojen väkivahva Jonne Virtanen onnistui siirtämään JYPin johtoon. Lukko ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan iski muutamaa minuuttia myöhemmin ylivoimalla tasoituksen. Todellisen räkämaalin maalin edustalta runnoi ensimmäisen kerran liigakaukalossa onnistunut Jesse Virtanen.

Kaksi pistettä pitää Lukon vahvasti kiinni taistelusta suorasta pudotuspelipaikasta, eikä kotiedun saavuttaminenkaan mahdottomalta kuulosta. Nyt täytyy kuitenkin onnistua hyvin akkujen lataamisessa maajoukkuetauolla ja hitsata joukkue entistä tiiviimmäksi.

Kaksi ensimmäistä liigamaalia

Milan Jurcina ja Jesse Virtanen onnistuivat molemmat tekemään uransa ensimmäiset SM-liiga maalit. Se tekee varmasti hyvää molempien pelaajien itseluottamukselle.

Maalintekijät:

0-1 Kalle Koskinen (Ramzi Abid)

1-1 Justin Azevedo AV

2-1 Milan Jurcina YV (Jesse Virtanen, Azevedo)

2-2 Darryl Boyce YV (Abid, Kalteva)

2-3 Jonne Virtanen ( Markus Nenonen)

3-3 Virtanen YV (Azevedo, Teemu Nurmi)

4-3 Jarkko Kauvosaari