Lukolle lohkovoitto CHL:ssä

​

Lukko nappasi voiton Luleåsta lukemin 2-0 ja varmisti voitollaan myös lohkovoiton. Asetelmat ennen ottelua olivat kinkkiset, sillä Lukko oli käytännössä varmistanut jatkopaikan, mutta tarvitsi kahden maalin voiton lohkovoittoon.

- Saatiin mahdollisimman hyvät asetelmat jatkoa ajatellen. Pelaajat onnistuivat tänään laajalla rintamalla ja saatiin mitä haettiin, kiteytti Juha Vuori.

Avauserä ei tarjonnut vielä osumia, mutta toisessa erässä reppu soi kahdesti. Kummallakin kerralla asialla oli Lukko murhaavan ylivoimansa aikana. Harri Tikkasen onetimer paukahti todella kovaa ja Jesper Piitulainen pääsi tuikkaamaan kiekon lähietäisyydeltä sisään.

- Luleå on ollut meidän esimerkki ja meidän tavoitteena on ollut saada lisää pelinopeutta. Tänään oltiin hyvällä jalalla liikkeellä, mainitsi Vuori

Päätöserässä Luleån pinna alkoi selvästi kiristyä ja pikkusika tuli peliin mukaan. Melkoisesti jäi tuomareilta tällaisia rikkeitä viheltämättä ja varsinkin Oskari Setäsen päälle yritettiin ajaa jatkuvasti. Onneksi kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Sen isompaa draamaa ei näistäkään tilanteista kuitenkaan saatu aikaiseksi, vaikka kertaalleen hiukan hanskattiinkin. Hieman enemmän tunnetta kuitenkin verrattuna edellisiin CHL-matseihin.

CHL:n jatkopeleistä ei ole vielä tarkkaa tietoa, sillä arvonnat jatkopeleistä suoritetaan perjantaina Helsingissä. Lukko pääsee kuitenkin ns. kovempaan koriin ja saa itselleen todennäköisesti helpomman vastustajan. Lohkovoitto tarkoitti myös sitä, että jatkopelien toinen osaottelu pelataan Raumalla.

Kotoinen liiga jatkuu perjantaina Porissa Ässien vieraana ja heti lauantaina Äijänsuolle saapuu JYP.

Illan sankari

Illan ehdoton sankari oli Lukon maalilla nollan pitänyt Oskari Setänen. Mies venyi ja paukkui, eikä Luleå saanut millään kiekkoa miehen selän taakse, vaikka tuhannen taalan paikkojakin oli useampia. Kaiken lisäksi Setänen laittoi kiekkoa rohkeasti peliin, välttäen turhia oman pään aloituksia. Setänen venyi kiekon eteen kaikkiaan 28 kertaa. Viimeistään tämä selvensi sen, ettei pidä olla huolissaan, vaikka Ryan Zapolski huilaisi myös liigassa muutaman pelin.

Illan yleisö

Pientä toivetta oli, että tähän lohkovaiheen viimeiseen peliin oltaisiin saatu enemmän yleisöä, mutta toiveeksi jäi. Vain 2514 silmäparia todisti illan matsia. Ei näytä CHL sytyttävän kiekkokansaa.

Illan spekulointi

Lukko nappasi lohkovoiton ja samalla Skellefteå hävisi oman matsinsa, joten Lukko on maalieronsa turvin paras lohkovaiheen joukkue. Tämä tarkoittaa sitä, että jos Lukko pääsee CHL:ssä loppuun asti, pelataan finaali Raumalla. Luulisi siihen matsiin riittävän yleisöä. Mutta eipä mennä vielä asioiden edelle.

Lukon tähdet

*** Oskari Setänen

** Jesper Piitulainen

* Harri Tikkanen

Maalit:

1-0 Harri Tikkanen YV (Toni Koivisto, Janne Lahti)

2-0 Jesper Piitulainen YV (Henrik Koivisto, Teemu Nurmi)