Lukolle maistuva avausvoitto Ässistä

Lukko nappasi pitsiturnauksen jatkon kannalta tärkeän voiton Ässistä ja on kiinni jatkopaikassa. Lukemiin 2-0 päättynyt matsi tarjosi yleisölle komeita taklauksia ja pari hienoa maalia. Varsinkin Janne Niskalan tehokas viivaruoska lämmitti raumalaisten mieliä.

Matsin alku oli Lukolle todella vaikea. Jesse Virtanen ja Teemu Nurmi nappasivat jäähyn mieheen minuutin sisään. Ässät pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimalla, mutta maaliin kiekkoa ei saatu. Lukon peli oli avauserässä muutenkin sekaisin. Sinikeltaiset sortuivat väärään vaihtoon erän ainoan ylivoimansa aikana. Muutenkin jäähyjä tuli roppakaupalla. Kahta tolppalaukausta lähemmäs maalia ei kuitenkaan päästy. Lopusta piti huolen maalilla vahvasti pelannut Ryan Zapolski. 

Tappelua pelissä ei nähty, kuten niin useasti aiemmin, mutta muutama komea taklaus sentään nähtiin. Varsinkin Jonne Virtasen niitti Tuomas Huhtaseen keräsi raikuvat suosionosoitukset. Huhtanen lensi kaaressa Lukon vaihtoaitioon asti.

Toiseen erään Lukko tuli hieman paremmin ja Ässät joutui jäähyilemään. Ylivoiman aikana Lukko onnistui viimein myös maalinteossa. Janne Niskalan rannikkotykki puhui ja Olli Sipiläinen oli paikalla ohjaamassa kiekon pussiin. Avausmaalista ei kulunut kuin hetki, kun Henrik Koivisto tinttasi suoraan syötöstä lukemiksi jo 2-0.

Rankkarikisasta voittajana selviytyi Lukko. Ratkaisevan osuman iski Janne Lahti tarkalla rannarilla.

Timanttista peli ei luonnollisesti vielä ollut, mutta ei sitä kai kukaan odottanutkaan. Kaksi maalia ja oma pää puhtaana, niin siinä pitäisi olla riittävästi myös kriittisimmille faneille. Tästä on hyvä lähteä valmistautumaan klo 15.15 alkavaan Lukko-Sport matsiin.

Lukon kentälliset:

1. Vahalahti - Gagnon - Piitulainen / Mikkola - Je. Virtanen

2. Nurmi - Jo. Virtanen - Ahtola / Niskala - Kousa

3. Lahti - H. Koivisto - T. Koivisto / Tikkanen - Jaatinen

4. F. Riska - Sipiläinen - Nieminen

Maalissa: Zapolski