Lukolle maistuva voitto jatkoajalla, mutta myös runsaasti huonoja uutisia

Lukko johti ottelua pitkään Janne Keräsen ylivoimamaalilla, mutta Jokerit onnistui tasoituksessa kolmannessa erässä. Tasainen matsi eteni aina jatkoajalle asti, jossa ratkaisumaalin iski Vahalahti ylivoimalla. Tilannetta edelsi ikävä tilanne, jossa Nurmi loukkasi ilmeisesti polvensa. Toivottavasti mitään suurempaa vahinkoa ei sattunut.

- Tästä 7Up virvoitusjuomapullosta saatiin teema illan peliin. Viimeksi meni seitsemän omiin. Varmaan hyvää juomaa, mutta meille se maistui pahalta, veisteli Risto Dufva pelin jälkeen.

Lukko puolusti tosiaankin mallikkaasti läpi ottelun, eikä Jokerit tahtonut päästä millään hyville tekopaikoille. Ainoa takaiskukin syntyi alivoimalla ja tuurin avustamana.

Lukko sai ottelun aikana Nurmen lisäksi muutakin jobin postia, sillä myös Honkaheimo loukkasi itseään. Kun tähän lisätään vielä se, että Tukonen kärsii alaraajavammasta, niin huomiseen Ässät-matsiin täytyy kaivaa pelimiehiä A-juniorien puolelta. Dufva ei paljastanut ainakaan vielä nimiä, mutta voisi kuvitella Aleksi Saarelan olevan kehissä mukana huomenna Porissa.

Illan flipperi

Jokerit onnistui tasoittamaan ottelun varsinaisella onnenkantamoisella. Teräväinen laukoi kiekon, joka osui ensin Tikkaseen ja siitä vielä Lahden kautta maaliin. Sitä vetoa ei olisi ottanut yksikään maalivahti tällä planeetalla.

Illan "lällätys"

Filip Riskalla oli pientä kinaa Jere Karalahden kanssa ennen ottelun viimeistä aloitusta. Lukko teki heti aloituksen jälkeen maalin ja Riska pääsi hieman "härnäämään" Karalahtea heti osuman jälkeen.

Illan kiukku

Jokerien päävalmentaja kävi todella kuumana pelin jälkeen. Mies ryntäsi jäälle heti Lukon voittomaalin jälkeen ja kävi vielä lehdistötilaisuudessakin lämpöisenä. Lämsälle on luvassa toimitsijakieltoa jäälle juoksemisen takia.

Illan keihästys

Ossi Väänänen keihästi Joni Nikkoa suoraan siihen arimpaan paikkaan ja Nikko poistui kaukalosta kivusta puhaltaen.

- Raukkamainen teko, sanoi Dufva tilanteesta.

Lukon tähdet

***Zapolski

**Vahalahti

*Keränen

Maalit

1-0 Keränen YV (Vahalahti, Gagnon)

1-1 Lahti YV (Teräväinen, Karalahti)

2-1 Vahalahti YV (Gagnon)