Lukolle makea taisteluvoitto

Tällä kertaa kahden maalin johto piti, eikä Blues päässyt enää rinnalle hyvästä yrityksestä huolimatta. Loppulukemat kirjoitetiin 2-1. Blues oli niskan päällä päätöserän ajan, mutta Lukko pelasi todella järkevästi ja puolustus oli timanttista. Lukko johtaa ottelusarjaa nyt 3-2 ja sarja on katkolla Lukolle heti huomenna.

- Kyllä on kova sarja. On saanut tosissaan kaivaa monttua. Mitään ei olla saatu ilmaiseksi, kertasi Risto Dufva ottelusarjan kovuutta.

Avauserä oli suorastaan poikkeuksellisesti maaliton. Avausmaali nähtiin vasta hieman ennen toisen erän puoliväliä, kun Filip Riska ja Olli Sipiläinen pelasivat erinomaisesti yhteen. Ensin Riska karvasi kiekon hyökkäyspäädyssä itselleen, jonka jälkeen heitti mainion lätyn maalin eteen liukuneelle Sipiläiselle. Bluesin maalilla hyvin pelannut Jani Nieminen ei mahtanut osumalle mitään.

Lukko meni toisen erän lopussa jo kahden maalin johtoon, kun Toni Koivisto onnistui sörkkimään Niemiseltä pudonneen kiekon verkkoon. Tilannetta edelsi Bluesin sählääminen omassa päädyssä ja kiekon lipuminen suoraan Juho Tommilan lapaan, jonka kovaa pommia Nieminen ei saanut pidettyä hallussaan.

Blues tuli päätöserässä kovaa ja erä olikin espoolaisilta selkeästi paras. Lukko puolusti kuitenkin sitkeästi ja ainoa kauneusvirhe tuli alivoimalla huonon tuurin saattelemana. Alivoimalle jouduttiin aivan käsittämättömän puhalluksen seurauksena. Bluesin hyökkääjä kaatui Steven Zalewskin mailaan, josta ei olisi pitänyt viheltää jäähyä ollenkaan. Kaiken kukkuraksi jäähylle passitettiin Antti Jaatinen. Myös Dufva oli tilanteesta käärmeissään.

- Aina tulee joku klovnitilanne. Ihan tsoukki koko tilanne, kun Salonen (Anssi) tai mikä lie spede tekee tuollaista. Täysin käsittämätöntä, puhisi Dufva.

Huomenna tulee todella tiukka ottelu Espoossa. Blues pelaa veitsi kurkulla ja on varmasti sisuuntunut tämän illan taistelusta. Lukolla on kuitenkin mahdollisuus katkaista sarja voitolla ja edetä välieriin Kärppien seuraksi. Muussa tapauksessa sarjan viimeinen ja ratkaiseva ottelu pelataan maanantaina Raumalla.

Illan Hansonin veljekset

Riskat Filip ja Erik olivat ottaneet Tomi Sallisen ja Tommi Huhtalan silmätikuikseen. Riskat hieroivat jatkuvasti hikisiä hanskojaan Sallisen ja Huhtalan naamoissa ja varmasti veivät samalla ainakin pienen siivun pelihuumoria.

Illan säikähdys

Avauserää ei oltu pelattu puoliakaan, kun Ville Vahalahti poistui jalkaansa klenkaten vaihtoaitioon. Onneksi mistään sen vakavammasta ei ollut kyse, vaan mies palasi kohtapuoliin jäälle.

Illan pulla

Bluesin Tommi Huhtala oli onnettaren suosiossa, sillä hänen tekemänsä osuma päätöserässä kimposi Aaron Gagnonin luistimesta suoraan yläpeltiin.

Lukon tähdet

*** Olli Sipiläinen

** Ryan Zapolski

* Juho Tommila

Maalit

1-0 Sipiläinen (F. Riska)

2-0 Koivisto (Tommila, Nurmi)

2-1 Huhtala YV