Lukolle makea voitto Ässistä

Lukko oli alla olevasta viikon tauosta huolimatta hyvässä tikissä matsin alusta loppuun. Yhdestä lipsahduksesta huolimatta Lukko pelasi varsin mallikelpoisen ottelun. Maalipaikkojen määrää laskiessa, lukemat 2-1 ovat kuitenkin liian pienet voittolukemat. Paikkoja oli huomattavasti useampaankin maaliin, mutta eiköhän tämäkin ainakin kaikille raumalaisille kelpaa.

Lukko sai avauserässä hyödynnettyä ensimmäisen ylivoimansa. Maali oli yksinkertaisuudestaan huolimatta komea. Kovasen poikkisyöttö ja Ilomäen onetimer oli kuin suoraan jääkiekon oppikirjasta. Ässät eivät olleet täysin mukana heti ensimmäisessä erässä ja varsinkin Stephen Dixonin kentällisen lepsu puolustuspään pelaaminen ei varmasti miellytä Ässien valmennusta.

- Oli hieno nähdä, kun oli tällaisia Jesse Virtasia ja Arttu Ilomäkiä mukana. Siirrettiin Arttu toiseen ylivoimaan ja heti tuotti tulosta maalin muodossa, hehkutti Risto Dufva.

Toisen erän alussa Lukolla oli mahdollisuudet ratkaista peli. Ensin Keränen vei Lukon kahden maalin johtoon ja hetkeä myöhemmin Nielsen kilautti hyvällä laukauksellaan maalirautoja. Ässät pääsi kuitenkin heti seuraavasta hyökkäyksestä kuittaamaan kavennusmaalin, kun Otto Honkaheimo puolusti turhan lepsusti mainion ottelun pelannutta Joel Armiaa, jonka rystylaukaus painui verkon perukoille.

- Jäi kyllä valju kuva paikallispelistä. Ei saatu parasta irti tänään, meni niin sanotusti ohi tämä peli, kommentoi porilaisten päävalmentaja Karri Kivi.

- Meidän aitiossa ei näyttänyt kyllä yhtään valjulta. Varmasti tuntuukin valjulta, kun pidettiin viimeiset kaksi minuuttia kiekkoa. Meillä oli myös epäonnea tänään, kun ei saatu enempää maaleja tehtyä. Tästä on hyvä lähteä viettämään pikkujouluja, kuittasi Dufva.

Lukko nousi voiton myötä Ässien ohi sarjataulukossa ja on edelleen hyvissä iskuasemissa sarjan keskikastissa. Sarjaohjelma on sen verran erikoinen, että Lukko saa huilia puolitoista viikkoa ennen seuraavaa peliä. Tuolloin Äijänsuolla vastaan asettuu hyvin pelannut Jokerit. Nyt olisikin tärkeää pystyä voittamaan myös yksi kärkiporukka, jotta pystytään tosissaan taistelemaan noususta kuuden parhaan joukkoon.

Maalintekijät:

1-0 Arttu Ilomäki YV (Tommi Kovanen)

2-0 Janne Keränen (Philip Larsen, Mikkel Bödker)

2-1 Joel Armia TV (Aki Uusikartano)