Lukolle selvä voitto Freezersistä

Lukko näytti Hampurin Freezersille kaapin paikan Äijänsuolla ja nappasi voiton myös CHL-liigan neljännestä ottelusta. Tylyt lukemat 5-0 kertovat selvää kieltään Lukon paremmuudesta. Myös Freezersillä oli paikkansa, mutta viimeistään tolpat pitivät Ryan Zapolskin maalin puhtaana. Saksalaisten suurimmat mahdollisuudet menivät myös liialliseen jäähyilyyn.

Avauserä oli tiukkaa taistelua ja vaikka Lukko peliä hallitsikin, niin maaliin asti kiekkoa ei saatu. Lukko sai pelata avauserässä runsaasti ylivoimaa, mutta sekään ei tuottanut tulosta. Toisessa erässä päästiin puoliväliin, kun kiekko livahti ensimmäisen kerran Freezersin maalilla pelanneen Dimitrij Kotschnewin selän taakse. Henrik Koivisto teki komean nousun alueelle ja sivalsi tarkasti kiekon pussiin. Tästä osumasta ei kulunut kuin puolisen minuuttia, kun Teemu Nurmi lisäsi Lukon johdon jo kahteen maaliin.

- Samalla reseptillä lähdettiin peliin kuin perjantainakin. Ihan yhtä hyvin ei lähtenyt liikkeelle, mutta sitä paremmin kulki, mitä kauemmin pelattiin. Varsinkin 5-5 pelaaminen ja ylivoima toimivat jatkuvasti paremmin mitä pidemmälle peli eteni, tiivisti Juha Vuori pelin kulun.

Lukko tinttasi kolmannen maalin vielä toiseen erään ja kun kolmannen erän alku toi tullessaan neljännen osuman, alkoi peli olla taputeltu. Hampurista sai jo paremman vastuksen kuin perjantaina vierailleesta Nottinghamista, mutta vieläkin jäi hieman vaisu maku matsista. Yleisöä oli todella vähän, vain 2759 silmäparia, mutta jotain muutakin näistä väännöistä tuntuu puuttuvan. Ainakaan samanlaista intensiteettiä ei ole, kuin liigapeleissä. Kovia taklauksia ei juuri tule ja se syö osan pelin kiinnostavuudesta.

Lukon pelit CHL-liigassa jatkuvat Luulajassa 23.9 ja lokakuussa Luulajan porukka saapuu Raumalle. Kotoinen liiga alkaa jo ensi torstaina. Silloin Äijänsuolla vastaan luistelee Ässät, joten luulisi riittävän enemmän yleisöä ja myös taklauksia, kuin tämän iltaisessa matsissa.

Illan tuomarin silmätikku

Ilkka Mikkola joutui jokaisessa erässä kertaalleen istumaan kakkosta. Ei sillä, etteikö mies olisi jäähyjään ansainnut, mutta harvemmin on Mikkola istunut näin usein jäähyllä.

Illan pysäytetty höyryjuna

Taklausten vähyydestä tuli jo mainittua, mutta eniten pisti silmään Jonne Virtasen hidastelu taklaustilanteisiin tultaessa. Yleensä Virtanen tulee täydellä höyryllä ja koppaa kaverin katolleen, jos mahdollisuus annetaan, mutta tällä kertaa jäi isommat taklaukset tekemättä. Toivottavasti niitä nähdään taas torstaina Ässiä vastaan.

Lukon tähdet:

*** Teemu Nurmi

** Ryan Zapolski

* Henrik Koivisto

Maalit:

1-0 Henrik Koivisto (Toni Koivisto, Antti Jaatinen)

2-0 Teemu Nurmi YV (Aaron Gagnon, Ville Vahalahti)

3-0 Harri Tikkanen (Janne Lahti, T. Koivisto)

4-0 T. Koivisto (Jonne Virtanen)

5-0 Nurmi YV (Gagnon)