Lukolle sentteri Yhdysvalloista, ykköstykille kahden vuoden jatko ja kanadalaispakkikin nähdään jatkossa sinikeltaisissa

Sebastian Repo viihtyy Lukon paidassa. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukko vahvistaa hyökkäystään sentteri Jami Krannilalla, joka on viime vuodet pelannut yliopistokiekkoa Yhdysvalloissa. Porista kotoisin oleva Krannila, 22, on solminut Lukon kanssa kahden vuoden sopimuksen.

– Kyllä Porin suunnasta voi jonkin verran kuittailuja tulla Lukkoon siirtymisen myötä. Äiti ei onneksi ässäfani ole, vaikka on sieltä kotoisin myös. En kauaa Porissa asunut, joten siellä ei ole tuttuja sen enempää, Krannila kuittaa Lukon tiedotteessa.

Yhdysvaltoihin Krannila siirtyi Tapparan B-junioreista. Hän pelasi Pohjois-Amerikassa myös vuoden verran USHL-juniorisarjaa ja pääsi tänä keväänä haistelemaan kuuden pelin verran AHL:ää Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa.

Yliopistovuotensa hän pelasi St. Cloud Staten yliopistossa ja oli viimeisellä kaudellaan joukkueensa paras pistemies 41 ottelun tehosaldolla 21+19=40.

Krannila on luova, taitava sentteri ja hyvä tekemään peliä. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mihin hän pystyy heti ensimmäisellä kaudellaan. Hänessä on todella paljon potentiaalia. Olen ihan varma siinä, että Jami tulee olemaan Liiga-tasolla jonain päivänä erittäin hyvä ja tehokas keskushyökkääjä, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kuvailee.

Lukko julkaisi perjantaina myös kaksi jatkosopimusta. Sebastian Repo jatkaa sinikeltaisten hyökkäyksessä kahden ja puolustaja Matthew Abt yhden vuoden sopimuksella.

Revon sopimukseen on ensimmäisen kauden jälkeen kirjattu optio siirtymisestä ulkomaille.

– Olen viihtynyt erinomaisesti Raumalla ja organisaatiossa asiat hoidetaan viimeisen päälle. Edellä mainittujen asioiden takia päätös jatkaa Lukossa oli helppo, Repo kommentoi.

– Odotusarvo ensi kauteen lähdettäessä on tietenkin taistella mestaruudesta. Joukkue vaikuttaa jälleen iskukykyiseltä. Henkilökohtaisella tasolla totta kai toivon ehjää kautta. Haluan ottaa kehitysaskeleita urallani ja uskon, että pystyn tuloksellisesti parantamaan edelliskaudesta.