Lukolle todella kova vahvistus – takoi viimeksi liigassa peräti 24 maalia

Jere Karjalainen ehti kiekkoon ennen Kanadan Eric Fehriä viime joulukuussa Moskovassa pelatussa EHT-turnauksessa. Kuva Juri Kochetkov/AOP.

Rauman Lukko tiedotti sunnuntaina kovasta hyökkääjävahvistuksesta. 30-vuotias laitahyökkääjä Jere Karjalainen liittyy Lukkoon vuoden sopimuksella.

Karjalainen on pelannut kaksi viime kautta KHL:ssä. Kaudella 2020–2021 hän edusti HK Sotshia, ja viime kausi meni Riian Dinamon paidassa.

Pelatessaan viimeksi Liigassa kaudella 2019–2020 Karjalainen takoi runkosarjassa Tapparan paidassa huipputehot 24+25=49. Maaleistaan Karjalainen teki ylivoimalla peräti 17 ja oli koko sarjan tehokkain maalintekijä ylivoimalla.

Lukko saakin Karjalaisesta kovan ylivoimapelotteen, ja kaupan päälle "hyvän jätkän".

– Ylivoimapelaaminen on varmasti Jeren vahvuus, mutta myös tasakentällisillä tulosta tulee. Kaiken lisäksi Jere on tosi hyvä pelaamaan alivoimaa, eli siihenkin saadaan oiva lisä, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo Lukon verkkosivuilla.

– Kopissa hän on loistotyyppi: vaatii muilta paljon ja on myös valmis itse tekemään asiat, mitä muiltakin vaatii. Saamme oikeanlaista jämäkkyyttä kopin puolelle ja myöskin kokemusta. Hän tuo arvokasta lisää joukkueeseen. Me saamme Jerestä aika kokonaisvaltaisen paketin, Sahlstedt lisää.

Karjalaisen mukaan hänellä oli useita vaihtoehtoja ensi kaudeksi, mutta hän halusi liittyä joukkueeseen, jossa on mahdollisuus voittaa.

– Koin, että Lukko oli tässä vaiheessa uraa paras vaihtoehto. Pääsen taas joukkueeseen, jolla on mahdollisuus voittaa, Karjalainen sanoo Lukon verkkosivuilla.

– Mitä Kallen kanssa tuossa juttelin, laskeskelin päässäni, että tämä kuulostaa korviini tosi hyvältä. On tässä muitakin tarjouksia ollut pöydällä, mutta ei sellaisia, jotka olisivat minulle olleet hyviä, hän jatkaa.

Karjalainen on voittanut urallaan kaksi Suomen mestaruutta, Tapparassa vuosina 2016 ja 2017. Oikealta ampuva laitahyökkääjä kuului myös Leijonien MM-hopeamiehistöön keväällä 2021.

Kaikkiaan Karjalainen on pelannut Liigassa 308 ottelua tehoilla 81+74=155.