Lukolle toinenkin pelikielto: Ikoselle kolmen ottelun panna

Henri Ikonen joutuu seuraamaan HIFK-ottelusarjan ratkaisuvaiheet katsomosta.

Lukon puolustaja Samuli Piipponen on ollut sivussa käytännössä koko HIFK-sarjan ajan. Hänet ajettiin ulos ensimmäisessä ottelussa ja päähän kohdistuneesta taklauksesta annettiin viiden ottelun pelikielto.

Sunnuntai-iltana SM-liigan kurinpito määräsi Lukon hyökkääjä Henri Ikosen kolmen ottelun pelikieltoon. Ikonen antoi lauantain ottelussa jäässä maanneelle vastustajalle poikittaista mailaa maalin edustan hässäkässä.

Kuudes neljännesfinaali HIFK-Lukko pelataan tänään maanantaina Helsingissä. Voitot ovat helsinkiläisille 3-2. Jos Lukko hakee toisen vierasvoiton, sarja ratkeaa vasta seitsemännessä matsissa. Se pelattaisiin Raumalla keskiviikkona.

Näin kurinpito perusteli Ikosen rangaistusta:

"Kurinpitodelegaatio toteaa, että Ikosen toiminta ja poikittaiset mailat ovat tyypillistä playoffs-otteluiden kamppailupelaamista siihen asti, kunnes Paajanen on kaatunut mahalleen jäähän. Tämän jälkeinen Ikosen suorittama poikittainen maila ja sillä aiheutettu voimakas paine takaapäin vastustajan niskaan täyttää selvästi rangaistavan poikittainen maila –säännön tunnusmerkistön.

Tässä tapauksessa Ikonen painaa poikkeuksellisella tavalla ja voimakkaasti poikittaisella mailalla mahallaan jäällä olevaa vastustajaa niskaan. Paajasella, jonka selässä Ikonen on, ei ole tilanteessa mitään mahdollisuutta puolustaa itseään.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Ikonen on jatkaessaan poikittaisen mailan käyttöä tietoinen mailansa asemasta Paajasen niskassa. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Ikonen on teollaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, ja tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus poikittaisesta mailasta."

Lisää aiheesta

Pelikieltoa taas tulossa? – Lukko-hyökkääjän ilkeä poikittainen maila jälkikäteen kurinpidon pöydälle, katso video tilanteesta

HIFK saa sikailijansa takaisin kokoonpanoon Raumalla – Lukon urheilujohtaja ja ex-puolustaja latasivat kovia sanoja pelikieltoarpajaisista