Lukolle uusi kanadalaissentteri kauden avauspelin aattona – "Iso ja vahva sentteri, joka liikkuu kokoisekseen hyvin"

Gabriel Fontaine pelasi viime kaudella Colorado Eaglesissa.

Kanadalaishyökkääjä Gabriel Fontaine on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Rauman Lukkoon. Hänen sopimukseensa sisältyy koeaika ensimmäiseen maajoukkuetaukoon eli 6. marraskuuta asti.

Fontaine, 25, siirtyy Lukkoon AHL-joukkue Colorado Eaglesista, jossa hän pelasi viime kaudella 39 peliä tehoin 3+10=13.

– Iso ja vahva sentteri, joka liikkuu kokoisekseen hyvin. Hän on pelannut AHL:aa useamman vuoden pääasiassa puolustavassa roolissa. Fontaine on vahva aloitusympyrässä ja erinomainen alivoimapelaaja, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt luonnehtii seuran verkkosivuilla.

– Hän tuo meille kilpailutilannetta lisää, kokoonpanoon lisää vaihtoehtoja ja tietysti valmennukselle työkaluja miettiä, jatkaako esimerkiksi Ikonen kolmosen keskellä vai siirtyykö takaisin omalle pelipaikalleen laitaan. Ne ovat tietysti valmentajien asioita päättää.

Fontaine on New York Rangersin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2016, ja hän allekirjoitti seuran kanssa kolmivuotisen NHL-tulokassopimuksen vuonna 2017.

Rangers kiinnitti sentterin vielä yhden vuoden jatkosopimuksella, mutta yhtään NHL-peliä hän ei urallaan ole päässyt pelaamaan.

Fontaine vietti ensin neljä kautta AHL-joukkue Hartford Wolf Packissa. Viime kaudeksi hän solmi suoraan AHL-sopimuksen Colorado Eaglesin kanssa.

196 AHL-ottelun yhteistehot ovat 24+37=61.

– Ehkä hänen täyttä potentiaaliaan hyökkäyspäässä ei olla oikein ikinä ulosmitattu kunnolla, joten on kiva nähdä, kuinka hyvin hän pystyy pelaamaan hyökkäyssuuntaan eurooppalaisissa kaukaloissa, kun aikaa ja tilaa on enemmän, Sahlstedt toteaa.

– Hänellä on nyt se seitsemän viikkoa aikaa osoittaa tarpeellisuutensa meidän joukkueellemme. Ja toivomme, että sen hän tekeekin.

Montrealista kotoisin olevalla Fontainella on Raumalla odottamassa yksi parhaista ystävistään eli lapsuudenkaveri Thomas Gregoire.