Lukolle uutta ulkomaalaisverta hyökkäykseen

Rauman Lukko on hankkinut hyökkäykseensä alkukauden ajan Lahden Pelicansia edustaneen Manuel Ganahlin. Itävaltalaishyökkääjän sopimus kattaa loppukauden, ja lisäksi siihen on kirjattu Lukon optio kaudesta 2019-20.

Ganahl pelasi alkukaudella Pelicansissa 12 ottelua ja kirjautti niissä yhden syöttöpisteen.

– Ganahl on vahva pelaaja, joka pelaa hyvää peruslätkää. Hän pystyy pelaamaan roolia kuin roolia, niin tasakentällisin kuin yli- ja alivoimallakin. Kyseessä on ammattimies, jolla on vankka kokemus kotimaansa pääsarjasta ja Itävallan maajoukkueesta. Hän on kova urheilija ja myös ihmisenä hyvä tyyppi, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo seuran tiedotteessa.

– Emme kuitenkaan hae hänestä mitään sateentekijää. Ennemminkin odotamme hyvää peruspelaamista. Hän tuo myös leveyttä hyökkäysosastollemme nyt kun meillä on esimerkiksi Jere Friberg sivussa. Emme odota Ganahlilta ihmeitä, mutta uskon hinta-laatusuhteen olevan tämän pelaajan osalta kohdallaan.

Ganahl, 28, on kuulunut vuosikausia Itävallan maajoukkuerinkiin. Hän on pelannut kahdet MM-kisat ja yhteensä 74 A-maaottelua. Marraskuun maaottelutauon hän viettää maajoukkuekuviossa ja liittyy Lukon vahvuuteen ensi viikon alkupuolella.

Kotimaassaan hän edustanut Graz 99ers’ia ja Klagenfurter AC:ta.

– Tykkään siitä, että Ganahl halusi jatkaa Suomessa ja hakea sitä kautta seuraavaa askelta urallaan. Hän halusi tulla Raumalle sen sijaan, että olisi palannut Itävaltaan, jossa hänelle olisi maksettu varmasti enemmän. Hänellä on tavoitteet sen mukaiset, mitä me haluamme, Sahlstedt luonnehtii.