Lukolle voitto, Zapolskille seuraennätys

Lukko pelasi todella mainion ja kypsän ottelun Bluesia vastaan ja vei pisteet lukemin 3-0. Lukko oli niskan päällä suurimman osan ottelusta ja teki vaadittavan määrän maaleja. Parasta osaamistaan näytti varsinkin ykkösvitja, joka pyöritti peliä vastustajan päädyssä välillä pitkiäkin aikoja. Myös maalissa pelannut Ryan Zapolski oli jälleen omaa luokkaansa ja nollapeli oli jo miehen kuudes tällä kaudella.

Lukko sai avattua maalihanat toisen erän loppuminuuteilla, kun Janne Keränen tälläsi napakan rannarin pussiin. Blues tuli päätöserään vahvasti, mutta Lukon toinen maali vei terävimmän iskun vierailijoiden pelistä.

- Ottelussa oli erinäisiä haasteita myös kokoonpanon suhteen, kun Tukonen loukkaantui. Se on kuitenkin hyvä merkki, kun se ei vaikuttanut suoritukseen. Ja varsinkin kun ottaa huomioon minkä tason pelaaja Lauri on. Tiesin, että tänään tulee voitto. Sen verran hyvin pelattiin, kertasi Risto Dufva ottelun käännekohtia.

Lukko pelaa tällä hetkellä todella mallikkaasti molempiin suuntiin. Maalivahtipeli on loistavaa, maalinedusta on pyhä, puolustajat avaavat peliä loistavasti ja hyökkäyspään pelaaminenkin toimii hyvin. Ei pitäisi olla hirveästi valittamista, kun kausi on tässä vaiheessa. Lukko on tällä hetkellä todella vaikeasti voitettava porukka.

Lukko pelaa tällä viikolla vielä yhden pelin lauantaina Turussa palloseuran vieraana. Jos asenne on oikea, niin pisteet tulevat myös sieltä kotiin.

Illan seuraennätys

Ryan Zapolski pitää nyt yksin hallussaan ennätystä maalivahtien voittopeleissä. Mies kampesi itsensä sellaisten nimien ohi, kuin Boris Rousson ja Thomas Draper. Todennäköisesti ennätys tulee vielä kasvamaan entisestään.

Illan farssi

Tuomarit vetivät koko pelin suhteellisen mallikkaasti, kunnes viimeisen viiden minuutin aikana alkoi tapahtua urakalla. Ensin Steven Zalewski sai ulosajon osuttuaan mailallaan Kim Hirschovitsia käteen. Minuuttia myöhemmin Tommi Huhtala joutui myös poistumaan kaukalosta taklattuaan Matt Generousia. Vielä aivan lopussa, Bluesin pelatessa ilman maalivahtia, Lukolla oli kiekko hallussa, kun Hirschovits siirsi omaa maaliaan liukumalla sen sisään. Tilanteesta olisi pitänyt tuomita maali Lukolle, mutta myttyyn meni.

- Kaikki oli loistavasti, mutta farssiksi meni. Sitten me valmentajat naureskellaan toisillemme siellä loppuminuutit, että tää on tätä, sanoi Dufva jakaen Bluesin päävalmentajan Jyrki Ahon kanssa saman mielipiteen tuomareiden lopun sekoilusta.

Illan huono uutinen

Matsia ei oltu pelattu kuin reilut neljä minuuttia, kun Lauri Tukonen kaatui vaarattoman näköisesti hyökkäyspäädyssä. Mies loukkasi jalkansa ja hänet vietiin todella tuskaisen näköisenä pukusuojan puolelle. Sen näköistä oli, että todennäköisesti tulee pidempi huili.

Illan sekatyömies

Lauri Tukosen loukkaannuttua Juho Tommila otti uuden pestin vastaan pelaamalla hyökkääjän paikalla.

- Kokeiltiin Tommilaa ensin ketjussa, mutta huomattiin, että puolustajille tulee liikaa kuormaa sillä systeemillä, tiivisti Dufva.

Illan lakana

Raumam boja olivat jättäytyneet protestiksi pois ottelusta ja laittoivat päätyyn lakanan, jossa oli lyhyt ja ytimekäs teksti "Johtajat vaihtuu, seura pysyy". Hiljaista oli hallissa ilman boikia. Toivottavasti osapuolet pääsevät jonkunlaiseen sopuun asiassa.

Lukon tähdet

*** Janne Keränen

** Ryan Zapolski

* Ville Vahalahti

Maalit

1-0 Keränen YV (Mikkola)

2-0 Koivisto (Zalewski)

3-0 Ahtola TM (F. Riska, Keränen)