Lukolta heti väkevä todiste maalintekovoimasta – "Perjantai-illan huumaa ja voitto"

Aleksi Saarela löi tahdit, kun Lukko puhalsi syysmyrskyn lailla Tapparan ylitse.

Aleksi Saarelan kauden ensimmäinen alivoimavaihto: kolme kovaa hyökkäyspään taklausta ja vaihtopenkillä päävalmentaja Pekka Virran ansaitut taputukset olalle. Samalla alkutahdit syysmyrskyn omaiselle ilmiölle, jossa viime vuosien, jopa vuosikymmenten takainen kiusankappale päätyi välillä suorastaan riepoteltavaksi.

Monena keväänä Tappara on lopulta seisonut Lukon menestyshaaveiden tiellä, mutta uuden liigakauden aloituksessa menneet olivat menneitä.

Lukko löi heti parasta pöytään ja tarjoili kotiyleisölleen 7-2 (2-2, 3-0, 2-0) -voiton.

- Perjantai-illan huumaa ja voitto. Kolme pistettä on tärkein, mutta osataan me maaleja tehdä, Lukon hyökkäystä johtanut Aleksi Saarela huomautti.

Saarela-Audette-pari toimii myös Euroopassa

Tapa, jolla raumalaiset etenkin toisessa erässä hyökkäsivät, sai suorastaan haukkomaan henkeä kasvosuojusten takana.

Reilun kolmen vuoden tauon jälkeen kotimaisiin liigakaukaloihin palannut Saarela näytti siinä vaiheessa mallia ja viimeisteli kaksi maalia Daniel Audetten syötöistä.

Viime kaudella AHL:n Springfield Thunderbirdsissä tutkaparina pelannut kaksikko näytti, että yhteistyö toimii myös eurooppalaisissa kaukaloissa.

Erän alussa Saarela ohjasi Audetten rannelaukauksen sisään, ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin hän viimeisteli läpiajosta kanadalaissentterin pitkän pystysyötön jälkeen.

Vaikka Saarela seurasi jäältä Tapparan molempia maaleja, hänen esityksensä oli kokonaisuudessaan kuin suoraan NHL-jäiltä.

Maaliensa lisäksi laitilalainen tarjosi kovaa taklauspeliä ja hänellä oli mahdollisuuksia tehdä paljon enemmänkin maaleja.

- Oli ihan hyviä hetkiä, mutta välillä oli punainen lanka kateissa. Oli kuitenkin ihan hauska pitkästä aikaa pelata Suomessa ja vielä Raumalla Lukon paidassa. Henkilökohtaisesti ihan kiva, Saarela sanoi.

Koivistoisella ja Klokilla heti kolmen pisteen ilta

Lukon pisterohmu oli kuitenkin keskushyökkääjä Eetu Koivistoinen, joka viimeisteli Saarelan tavoin kaksi maalia mutta myös syötti Kristian Pospisilin ylivoimamaalin avauserässä.

Kolmen pisteen iltaa vietti myös puolustaja Lukas Klok, joka ansaitsi syöttöpisteen Lukon toiseen, kolmanteen ja neljänteen maaliin.

Lukkolaisista maalintekoon pystyivät myös Mikko Petman ja Julius Mattila, joten jokainen sinikeltaisten hyökkäysketju sai onnistumisen heti kauden avauspelissä.

- Numerot ehkä vähän valehtelevat. Emme me ehkä ihan noin hyviä olleet. Pitää pystyä pelaamaan ehjä 60-minuuttinen, Saarela näki.

”Onni oli nyt meidän puolellamme”

Tapparalla oli avauserässä vahva jakso, jossa se punnersi rinnalle ja ohitse, kun Jarkko Malinen ja Sami Moilanen onnistuivat maalinteossa.

Tamperelaisilla oli myös toisessa erässä hyvä mahdollisuus kääntää kamppailun kulkua, kun vierasjoukkueelle tarjoutui ylivoimamahdollisuuksia.

Lukon alivoima kuitenkin voitti Tapparan ylivoiman.

- Vielä tulee pelin sisällä vaiheita, joissa pyöritään omissa ja tehdään huonoja ratkaisuja. Se koskee jokaista kenttää, Saarela huomautti.

- Nyt on ihan alkukausi. Onni oli nyt meidän puolellamme, mutta kyllä se vielä rupeaa napsumaan meidänkin päässämme. Pitää olla nöyrempi. Mutta tässä on 59 peliä jäljellä, ei se voi ihan timanttia vielä ollakaan.

Koivisto nousi jo Hämäläisen rinnalle

Ottelussa kirjoitettiin myös pieni pala raumalaista jääkiekkohistoriaa, sillä kokenut Toni Koivisto siirtyi Lukon paidassa pelattujen runkosarjaotteluiden määrässä jaetulle kärkisijalle.

Koivisto ja Erik Hämäläinen ovat nyt molemmat pelanneet Lukossa 681 liigapeliä, joten Koivisto ottaa ykköspaikan yksin haltuunsa seuraavassa pelissä.

Tilaston kolmosena on 661 pelillään Jarmo Kuusisto.

Koivisto juhlisti iltaansa syöttämällä Lukon maaleista kaksi.

- Erityiskiitos menee tänään meidän huoltopäälliköllemme Juho Rakkolaiselle, joka painoi pyyteettömästi hommia joka osa-alueelle. Juholle ja Koskisen Matille iso kiitos, Saarela totesi.

Kierroksen toiseksi korkein yleisömäärä

Avauskierroksella mielenkiinnon kohteena olivat luonnollisesti yleisömäärät. Lähtisivätkö ihmiset seuraamaan pelejä?

Lukon ja Tapparan kamppailun yleisömääräksi ilmoitettiin 2418, ja se oli kierroksen toiseksi korkein. Ilveksen ja SaiPan peliä Tampereella seurasi 2807 katsojaa. Äijänsuolle olisi saanut ottaa 2600 henkeä.

Pienimmälle yleisölle pelattiin Lahdessa, jossa Pelicansin ja Sportin kohtaamista seurasi vain 1365 katsojaa.

Lukko ei ole määrännyt halliin maskipakkoa, mutta karkean arvion mukaan noin joka toisella katsojalla oli hengityssuoja kasvoillaan.

- Itse huomasin, että vaikka oli vähän yleisöä suhteessa normaaliin, niin katsomossa riitti ääntä. Jäällä tuntui, että oli ihan hyvä tunnelma, Saarela arvioi.