Lukolta videoterveiset viikonloppuun: kapteeni solmi vuoden jatkosopimuksen

Janne NIskala jatkaa Lukon paidassa. Kuva: Jukka Rautio

16. helmikuuta JYPiä vastaan pelattu ottelu jäi tällä jääkiekkokaudella Janne Niskalan viimeiseksi.

Lukon kapteeni sai olkapäävamman siinä mielessä pahimpaan mahdolliseen paikkaan, että odotetut pudotuspelit häämöttivät jo kulman takana.

Toisaalta uran pahin loukkaantuminen myös punnitsi intohimon 36-vuotiaan puolustajan sisällä. Vastaus oli selvä, liekki pelaamiseen roihusi edelleen vahvana.

Myös Lukko uskoi, että saa kapteeninsa entistä ehompana takaisin. Seura tiedotti Niskalan vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta perjantaina sosiaalisessa mediassa julkaisemallaan videolla. 

- Koen, että organisaatio on menossa oikeaan suuntaan. Täällä on hyvä valmennus ja hyvät puitteet. En näe mitään estettä, miksei tästä tulisi hyvä juttu, Niskala sanoo videolla.

Niskala nousi liigajäille Lukossa 2000-luvun alussa, lähti kasvattajaseurastaan kahdeksan vuoden ulkomaankierrokselle ja palasi Raumalle.

Puolustaja on pelannut 431 liigan runkosarjaottelun ottelun lisäksi muun muassa Pohjois-Amerikassa, Sveitsissä, Ruotsissa ja KHL:ssä. Maajoukkueessa hän juhli maailmanmestaruutta keväällä 2011.

Viimeiset neljä kautta Niskala on edustanut jälleen Lukkoa, kaksi viimeistä joukkueen kapteenina.

Viime kaudella 54 ottelussa 9+19=28 tehopistettä kirjauttanut Niskala oli Lukon tehokkain puolustaja ja neljänneksi tehokkain pelaaja. 

- Me elämme täällä Raumalla pienessä kaupungissa ja se on välillä meidän heikkoutemme, mutta myös vahvuutemme. Vain yhteen hiileen puhaltamalla me voimme saavuttaa jotain todella suurta, Niskala linjaa.