Lukon A aloitti kauden seitsemän osuman maalitalkoilla – " Se oli hienoa, että missään vaiheessa ei joukkue halvaantunut"

Kiekko-Espoo teki Äijänsuolla kaksi ensimmäistä maalia, Lukko seitsemän seuraavaa.

Lukon A:n startti kauteen oli synkkä, jos katsotaan vain ensimmäisiä minuutteja. Jos katsotaan koko ensimmäistä peliä, uuden sesongin aloitus oli ratkiriemukas.

Kiekko-Espoo iski kahdessa ja puolessa minuutissa kahdesti kiekon Juuso Helomaan vartioimaan raumalaismaaliin, mutta se oli vasta pohjustusta.

Seitsemän seuraavaa maalia tehtiin toiseen päähän, joten Lukko avasi kauden 7–2 (2–2, 4–0, 1–0) -voitolla.

– Se oli ehjä 60-minuuttinen, tosin alku oli aika tiukka. Mutta se on joskus sellaista, kiekko vähän pomppi. Ehkä siinä oli vähän jännitystäkin mukana, Lukon A:n valmennusvastuuta kantava Jarno Mensonen arvioi.

Viime vuodet ulkomailla valmentanut Mensonen saapui Lukkoon B:n apuvalmentajaksi, mutta sai siirron vastuullisempaan rooliin A:n varsinaisen päävalmentajan Mikael Kotkaniemen sairausloman ajaksi.

Mensosen paikan Lukon B:ssä Toni Nenosen kakkosmiehenä on ottanut Olli Hällfors, joka on aiemmin toiminut Norjassa Stavanger Oilersin apuvalmentajana ja kolme viime kautta Sportin A:n päävalmentajana.

Perjantaina Mensonen nappasi aikalisän välittömästi Kiekko-Espoon toisen maalin jälkeen ja rauhoitti tilanteen.

– Sen jälkeen pelasimme arvojemme mukaisesti, Mensonen sanoi.

– Se oli hienoa, että missään vaiheessa ei joukkue halvaantunut. Siitä peli oikeastaan vasta alkoi.

Pelin kannalta Lukon ratkaisevimmat maalit viimeisteli Iivari Säkkinen, joka ensin avauserässä tasoitti pelin ja heti toisen erän alussa viimeisteli voittomaaliksi jääneen osuman.

Hänen lisäkseen maalintekoon raumalaisista pystyivät Valtteri Lindroos (1+2), Juha Pukkila, Kalle Ervasti, Jasse Mäkäräinen ja Lenni Hämäläinen.

– Vastustaja pyrki kääntämään peliä nopeasti pystyyn ja oli suht kokenut A:n tasolle. Ehkä meillä liike oli avain, että kaveri rupesi tippumaan kyydistä, Mensonen arvioi.