Lukon A jatkoi pudotuspelitaistelua menestyksekkäästi

Lukko pelasi ehjän 60-minuuttisen ja kaatoi JYPin kotonaan 3–1 (1–1, 2–0, 0–0). Pudotuspelipaikka on pisteen päässä, kun sarjaa on jäljellä kaksi ottelukierrosta.

Lukko otti lauantaina jälleen elintärkeän voiton jääkiekon A-nuorten SM-sarjassa. Raumalaiset kaatoivat kotonaan JYPin 3–1 (1–1, 2–0, 0–0), ja Lukon toive pudotuspelipaikasta elää edelleen.

– Pelasimme tällä kertaa ehjän 60-minuuttisen. Pystyimme nyt kolmannessakin erässä turvaamaan johtoasemaa ja pelaamaan kärsivällisesti toisin kuin perjantaina, päävalmentaja Mikael Kotkaniemi iloitsi.

Lukon maalit lauantaina tekivät Luka Tiihonen, Onni Korkka ja Jeremi Tammela. Kotkaniemi kehaisi myös maalivahti Daniel Salosta, joka torjui 27 kertaa.

– Nuori maalivahti Salonen pelasi loistavasti.

Lukon mahdollisuudet nuorten SM-sarjan pudotuspeleihin vaikuttivat ohuilta ennen tämän viikonlopun pelejä. Kaksi kolmen pisteen voittoa kuitenkin nosti raumalaiset tiukasti taisteluun kahdeksannesta sijasta eli viimeisestä pudotuspelipaikasta.

– Se oli tämän viikonlopun teemanakin. Tiukassa paikassa pitää pystyä parhaaseen suoritukseen. Joukkue vastasi huutoon hyvin, Kotkaniemi sanoi.

Ennen kahta viimeistä ottelukierrosta kahdeksantena on Kärpät 70 pisteellä. Oululaisille painetta antaa 69 pisteessä tiiviisti kolme joukkueen kopla: Lukko, KalPa ja JYP.  Runkosarjan viimeiset ottelut pelataan ensi viikon perjantaina ja lauantaina. Lukko pelaa kaksi kotiottelua. Perjantaina vastassa on KooKoo ja lauantaina Jokerit.